Контракти.ua

984  —  10.06
Скільки забронювали рятувальників та поліцейських: в МВС здивували заявою
Скільки забронювали рятувальників та поліцейських: в МВС здивували заявою

Ігор Клименко зазначив, що 10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади "Лють" або додатково створених трьох бойових бригад Нацполіції.

Прийнято узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу ДСНС та Нацполіції. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у п’ятницю, 7 червня.

Клименко зазначив, що 10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних Сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби.

10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади "Лють" або додатково створених трьох бойових бригад Національної поліції України.

"Щодо рятувальників: наша позиція полягає в тому, щоб працівники підрозділів оперативного реагування (пожежні, сапери, рятувальники, хіміки, інженери тощо) були повним складом заброньовані. Тож це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС", – наголосив міністр внутрішніх справ.dummy

Зазначається, що відповідно до Постанови Кабінету міністрів України, кількість військовозобов’язаних працівників ДСНС та Нацполіції, які підлягають бронюванню, може становити понад 50% за окремим рішенням міністра оборони, прийнятим на підставі обґрунтованого звернення міністра внутрішніх справ.

Раніше нардеп Олексій Гончаренко заявляв, що Кабмін хоче позбавити ДСНС броні від мобілізації. В уряді цю інформацію не коментували.