1340 — 05.06
Слойки з полуницею: простий рецепт
Для слойок використовуйте готове листкове тісто, а для соковитості начинки візьміть свіжу і вимиту полуницю.
Хрумке легке тісто чудово гармонує з ароматною солодкою ягодою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
тісто листкове бездріжджове - 500 г
полуниця свіжа - 200 г
цукор - 2 ст. л.
яйце (жовток) - 1 шт.
- Полуницю переберіть, обірвіть хвостики, промийте під проточною водою і наріжте на половинки.
- Листкове тісто заздалегідь розморозьте в холодильнику. Викладіть на робочу поверхню, присипану борошном. Тісто трохи розкатайте і розріжте на прямокутники. Викладіть на одну половину полуниці та посипте їх цукром. На другій половині прямокутника зробіть посередині по три надрізи. Накрийте начинку другою половиною з надрізами та защипніть краї виделкою. Жовток збийте з однією чайною ложкою води, змастіть слойки і присипте цукром.
- Викладіть слойки на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 190 градусів 20-25 хвилин.
Поради:
- Щоб сік не сильно витікав, полуницю можна посипати крохмалем.
- За бажанням слойки посипте цукровою пудрою.