Контракти.ua

248  —  01.06
Прем’єр-міністр Грузії зробив скандальну заяву про Україну та Євромайдан: як відреагували в МЗС
Прем’єр-міністр Грузії зробив скандальну заяву про Україну та Євромайдан: як відреагували в МЗС

Висловлювання очільника грузинського уряду про Революцію Гідності та боротьбу українського народу за свободу і незалежність у зовнішньополітичному відомстві України назвали “неприйнятними та обурливими”.

Грузинський прем’єр Іраклій Кобахідзе розкритикував події Євромайдану в Україні у дусі російської пропаганди, фактично назвавши Революцію Гідності причиною порушення територіальної цілісності країни та загибелі десятків тисяч людей. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Його слова цитує видання Sova.

"До 2013 року Україна була країною з територіальною цілісністю, а її економіка становила 200 мільярдів доларів. Сьогодні ця країна – обвалена. Через стільки років її економіка значно скоротилася. Також 20% території України окуповано, загинули десятки тисяч людей. Хто несе за це відповідальність? Ніхто", – сказав Кобахідзе, жодним словом не згадавши про російську агресію, а натомість зауваживши, що "ніхто в Грузії не дочекається Майдану".

На скандальну заяву очільника грузинського уряду відреагували в українському МЗС, назвавши його висловлювання про Революцію Гідності та боротьбу українського народу за свободу і незалежність “неприйнятними та обурливими”.

“Прикро спостерігати послідовну і постійну деградацію політичних заяв прем'єра Грузії, які останнім часом уже важко відрізнити від заяв російського керівництва”, — зазначили в МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві закликали грузинських політиків утриматися від подібних заяв і не повторювати російські наративи.

“Не Україна, яка захищається, а виключно Росія, яка віроломно напала на нашу землю, відповідальна за тисячі втрачених життів, руйнування українських міст і сіл... Російська Федерація має бути покарана за всі злочини, скоєні в Україні, Грузії та інших країнах протягом останніх десятиліть”, - йдеться в заяві МЗС України.

Нагадаємо, раніше у Державному департаменті Сполучених Штатів нагадали владі Грузії, що саме Росія намагається втягнути Тбілісі у війну, а не країни Заходу.