Контракти.ua

256  —  24.05
Укренерго через дефіцит змушене застосовувати обмеження споживання вдень
Укренерго через дефіцит змушене застосовувати обмеження споживання вдень

У п'ятницю, 24 травня, через цілодобовий дефіцит в енергосистемі диспетчерський центр НЕК "Укренерго" змушений обмежувати споживання електрики у денні години.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі. Тому диспетчерський центр «Укренерго» змушений навіть вдень застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 23 травня для подолання дефіциту в енергосистемі на запит «Укренерго» здійснювалось аварійне постачання електроенергії в Україну з 09:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Крім того, у п'ятницю аварійна допомога з Польщі та Румунії застосовувалася з 02:00 до 07:00.

Імпорт електроенергії 24 травня запланований протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 15 315 МВт-год.

Експорту не відбувається.

Статьи по теме
Росіяни знову атакували українську енергетику
Росіяни знову атакували українську енергетику

У ніч на 26 вересня росіяни здійснили атаку дронами на об'єкти енергетики у кількох областях України. Більшість знеструмлених через атаку споживачів уже заживлена.
26.09 — 203

Яким буде дефіцит енергогенерації взимку
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку

Вірогідний дефіцит в енергосистемі до початку грудня поточного року, який неможливо повністю покрити імпортом, складе близько 4 ГВт. При цьому підготувати до роботи вітчизняні енергетики зможуть, з урахуванням відновленої генерації, приблизно 14-15 ГВт генерувальних потужностей.
18.09 — 268

Cьогодні відключення світла не планується
Cьогодні відключення світла не планується

У понеділок, 16 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не прогнозуються.
16.09 — 199