Контракти.ua

248  —  21.05
США планують запровадити санкції проти політиків Грузії за закон про "іноагентів", - ЗМІ
США планують запровадити санкції проти політиків Грузії за закон про

Посадові особи Грузії, відповідальні за просування закону про "іноземних агентів", можуть зіткнутися із заморожуванням активів і забороною на поїздки згідно з новим законопроєктом, який буде представлений у Конгресі США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

У проєкті закону йдеться про те, що правляча партія "Грузинська мрія" "дедалі частіше і з жалем ухвалює політику поступливості щодо РФ" у рамках "дедалі більш неліберального повороту".

У законопроєкті також ідеться про те, що Тбілісі "відкрито нападає на американські та інші західні організації з просування демократії, а також на місцеве і міжнародне громадянське суспільство, одночасно підтримуючи зростаючі зв'язки з Росією, зокрема, а також із Китаєм".

За словами людини, близької до процесу, законопроєкт буде вже в понеділок. Його умови зобов'яжуть вищих американських чиновників інформувати Конгрес про "вузли неправомірного політичного впливу, клептократію та елітну корупцію в Грузії", а також про передбачувані російські та китайські розвідувальні активи, що діють у цій південнокавказькій країні.

Закон про "іноагентів"

У Грузії знову розгорілися суперечки навколо законопроєкту, аналогічного російському закону про "іноагентів".

Ініціатива, яка вже пройшла перше читання, викликала нову хвилю протестів, як і восени минулого року. Однак, на відміну від минулого разу, коли мітинги змогли відтермінувати ухвалення закону, цього разу парламент довів справу до кінця, схваливши законопроєкт у другому і третьому читаннях.

При цьому Євросоюз погрожував заморозити заявку Грузії на вступ.

Статьи по теме
Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для
Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ

Франція є єдиною ядерною державою в Європейському Союзі.
29.04 — 272