Контракти.ua

481  —  20.05
Переваги та недоліки навушників вкладишів
Переваги та недоліки навушників вкладишів

Певний час саме вкладиші були найпопулярнішим типом конструкції навушників. Не останню роль в цьому зіграли виробники портативних плеєрів та перших мультимедійних мобільних телефонів, які додавали в комплект постачання навушники, і зазвичай це були саме вкладиші. З часом вони почали здавати позиції на користь вакуумних моделей, проте у 2015 році почався певний ренесанс вкладишів завдяки компанії Apple, яка представила свої перші бездротові навушники AirPods. 

Якщо сьогодні відкрити каталог навушників вкладишів: https://soundmag.ua/ru/catalog/headphones/?headp_tip_naushnikov=46, то можна побачити сотні варіантів від десятків виробників в досить широкому ціновому діапазоні. Вибрати серед них оптимальну пару непросто, і тим паче варто розібратися, чи підходять вкладиші саме вам, чи варто звернути увагу на інший тип конструкції навушників.

Про посадку та комфорт

Вкладишами називаються компактні внутрішньоканальні навушники, які вставляються у вухо, і фіксуються на початку вушного каналу завдяки своїй анатомічній формі. Цим вони відрізняються від вакуумних навушників, які додатково мають подовжений звуковід, який вставляється всередину вушного каналу, ближче до барабанної перетинки. Завдяки цьому з одного боку значно менше навантажується слух, проте і пасивна звукоізоляція програє порівняно із вакуумними моделями. Крім того, можливі нюанси пов'язані із міцністю посадки навушників у вухах, адже фактично вони там тримають завдяки своїй формі та анатомічним вигинам вуха. Оскільки в усіх людей форма та розміри вух різні, деякі конкретні моделі навушників не підійдуть конкретно вам, хоча в інтернеті ви прочитаєте чимало позитивних відгуків на них. Тому радимо по можливості самостійно прийти в магазин, та поміряти їх перед тим, як купувати.

Про підключення

Тривалий час вкладиші випускалися тільки з провідним типом підключення, але сьогодні цей тренд розвернувся в протилежно сторону. Саме провідних вкладишів на ринку дуже мало, а більшість представлених моделей є TWS навушниками. Зазвичай їх купують для використання в парі з телефоном, тому варто потурбуватися про наявність деяких додаткових функцій, які значно розширять їх можливості. В першу чергу мова йде про зовнішні органи керування - фізичні кнопки або сенсорні панелі, як дозволяють перемкнути трек, змінити гучність чи відповісти на дзвінок не дістаючи телефон з кишені. І по-друге, це режим прозорості, який відтворює в динаміках звук із зовнішніх мікрофонів. Це дозволить вам спілкуватися з іншими або просто чути все, що відбувається довкола, не знімаючи навушників.

Про активне шумозаглушення

Хітом останніх років є функція активного шумозаглушення ANC, але у випадку із вкладишами її наявність є сумнівною перевагою. Суть ANC полягає у відтворенні в динаміках навколишніх звуків, але в протифазі, щоб таким чином погасити звукову хвилю. Для ефективного результату потрібен також хороший рівень пасивної звукоізоляції, саме тому найкраще ANC працює в повнорозмірних навушниках, і гірше у вакуумних. У випадку з вкладишами активне шумозаглушення дасть скоріше косметичний ефект, оскільки навколишні звуки все одно будуть напряму потрапляти на барабанну перетинку через не повністю перекритий вушний канал. То ж якщо вам потрібен високий рівень акустичного комфорту, зверніть увагу на інші типи конструкцій.

Про автономність

Якщо говорити про провідні навушники вкладиші, то зрозуміло, що вони живляться від джерела, і зазвичай доволі невимогливі до його потужності. Тому ви спокійно можете використовувати їх з телефоном чи ноутбуком. Безпровідні TWS навушники через компактні розміри мають доволі невеликі акумулятори, то ж їхня автономність зазвичай коливається в діапазоні 5-7 годин на одному заряді, плюс декілька разів їх можна підзарядити від кейса, який йде в комплекті. Загалом цифри не видатні, але на повний робочий день з невеликою перервою вистачить. Додатковим бонусом буде підтримка швидкої зарядки, яка за декілька хвилин може зарядити навушники на 1-2 години відтворення музики.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389