Контракти.ua

291  —  14.05
Норвезька компанія замінила "Газпром" у поставках газу в Європу, - Bloomberg
Норвезька компанія замінила

Норвезька компанія за два роки війни в Україні змогла практично повністю замінити "Газпром" у сфері поставок газу в Європу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Видання пише, що через російське вторгнення в Україну ціни на енергоносії різко зросли, але тепер норвезький нафтогазовий гігант Equinor зміг "забрати собі корону", яка колись належала російському "Газпрому".

Зараз Норвегія постачає 30% газу блоку, при цьому до початку вторгнення в Україну "Газпром" забезпечував близько 35% усього газу Європи.

Bloomberg пише, що з більш ніж 109 мільярдів кубометрів природного газу, експортованих Норвегією до Європи минулого року, приблизно дві третини було продано компанією Equinor. Журналісти запевняють, що цього було б достатньо, щоб забезпечити Німеччину електроенергією до 2026 року.

Керівник відділу мідстриму, маркетингу та переробки Equinor Ірен Руммельхофф заявила, що привабливість компанії різко змінилася через скорочення потоків з Росії.

"Газпром" зазнає збитків

Після початку війни в Україні країни Європи почали шукати заміну російському газу, хоча повноцінно від послуг "Газпрому" відмовилися не всі. При цьому поставки трубопровідного газу значно скоротилися. А переорієнтувати свої поставки на інші ринки в РФ оперативно не можуть.

Раніше британська розвідка повідомляла, що "Газпром" зазнав рекордних збитків за останні 25 років. А Reuters пише, що "Газпром" може зіткнутися з тривалим періодом поганих результатів.

Статьи по теме
Американські пенсійні фонди допомагають газовому проекту Путіна, - Bloomberg
Американські пенсійні фонди допомагають газовому проекту Путіна, - Bloomberg

Росії необхідно нарощувати експорт зрідженого природного газу, щоб поповнити кремлівську скарбницю та фінансувати війну проти України. Західні пенсійні фонди можуть ненавмисно простягнути руку допомоги.
21.07 — 522

Coca-Cola та Pepsi продовжують працювати на території Росії всупереч заявам, - Bloomberg
Coca-Cola та Pepsi продовжують працювати на території Росії всупереч заявам, - Bloomberg

Після початку війни з Україною понад тисячу транснаціональних корпорацій заявили, що скорочують свою діяльність на території Росії. Однак багато з них залишаються у різних формах, і серед них Coca-Cola та Pepsi.
19.06 — 228

Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg
Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg

Нафтова переробка в Росії впала до майже річного мінімуму. Причиною цього стали удари дронами по НПЗ і їхній повільний ремонт.
24.04 — 381