Контракти.ua

460  —  13.05
Зміцнення сталого виробництва і торгівлі підприємств України
Зміцнення сталого виробництва і торгівлі підприємств України

Відзначаючи значний крок на шляху до підвищення стійкості та конкурентоспроможності українських підприємств, Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) організувала серію заходів з підвищення обізнаності та провела зустріч експертної групи, спрямовану на оснащення цих підприємств сталими практиками, критично важливими для їхнього економічного відновлення та довгострокового прогресу.

Узгоджуючись з міжнародними екологічними та соціальними стандартами, українські підприємства тепер краще підготовлені до участі та процвітання в вимогливих глобальних ринках, сприяючи ширшій економічній стабільності України в ці складні часи.

Семінари охопили низку тем, важливих для інтеграції екологічно сталих практик у діяльність українських експортерів. Основні напрями зосереджені на підвищенні конкурентоспроможності через сталість у відповідності з Європейською зеленою угодою та Цілями сталого розвитку.

Учасники досліджували ефективні стратегії виробництва та експорту екологічно чистих та соціально відповідальних продуктів. Дискусії підкреслювали важливість відповідності високим екологічним та соціальним стандартам для полегшення входу на міжнародні ринки.

Серія семінарів завершилася спеціалізованою зустріччю експертної групи, яка зібрала експертів, які ділилися ключовими знаннями та стратегіями, відображаючи зобов'язання українських орієнтованих на експорт МСП досягти сталого розвитку та підвищити свою присутність на світових ринках.

Учасники отримали корисні знання про те, як ефективно інтегрувати принципи екологічної, соціальної та управлінської відповідальності (ESG) у свої корпоративні плани. Інтегруючи стандарти ESG у всі бізнес-процеси, вони покращили свої можливості стратегічного планування та управління ризиками. Семінари надали учасникам практичні інструменти для аналізу ринку, дозволяючи їм знаходити нові ринки, аналізувати вимоги до продуктів і розробляти цілеспрямовані стратегії входу. Також вони отримали навички оцінки готовності їхніх компаній до експорту шляхом аналізу внутрішніх ресурсів і адаптації до різних регуляторних вимог.

"Наш акцент зосереджено на просуванні справедливого та екологічно відповідального виробництва та торгівлі по всьому ланцюгу постачання ключових українських експортних продуктів. Це зобов'язання має вирішальне значення для економічного відновлення та сталого прогресу України", - підкреслив Маттіас Ларсен, експерт з промислового розвитку в UNIDO, у своєму вступному слові.

Ці заходи є частиною програми "Побудова промислових потужностей, консультування з питань політики та діагностика для зеленого відновлення України", яку фінансує Федеральне міністерство Німеччини з економічної співпраці та розвитку (BMZ) і реалізує UNIDO.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся на k.monaco@unido.org та p.ladetskyi@unido.org