Контракти.ua

326  —  12.05
Туск заявив, що Білорусь має дедалі агресивніші наміри щодо Польщі
Туск заявив, що Білорусь має дедалі агресивніші наміри щодо Польщі

Польща оголосила про будівництво нового укріплення на кордоні.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав Євросоюз укріпити східний кордон країни з Білоруссю, аби запобігти нелегальній міграції. Крім того, у сусідній країні посилилися агресивні наміри щодо Варшави. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Polskie Radio24.

"Ми почали розмови про захист кордону, про сучасні фортифікаційні споруди. Вони будуть побудовані вздовж усієї східної ділянки. Я виступив із заявою, що немає обмежень для ресурсів, коли йдеться про безпеку", - наголосив Туск.

З його слів, на польсько-білоруському кордоні постійно трапляються випадки нелегальної міграції. Прем'єр назвав це фактично "триваючою гібридною війною".

Крім того, наголошує Туск, Мінськ має дедалі агресивніші наміри щодо Польщі.Тому, вважає він, необхідні зміни у законодавстві, аби дати солдатам і офіцерам "повне правове відчуття безпеки" під час виконання ними своїх обов'язків на кордоні.

"Я знаю, що таких нелегальних перетинів кордону з кожним днем стає все більше і більше. Ми цього очікували, і тому ми сьогодні говоримо про те, щоб якнайшвидше зміцнити прикордонну інфраструктуру", - наголосив прем'єр Польщі.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Польща готується до ймовірної війни з Росією та Білоруссю.У Варшаві готують комплексний план посилення обороноздатності країни на випадок війни.

Статьи по теме
Туск заявив про перемогу на виборах та готовність очолити новий уряд Польщі
Туск заявив про перемогу на виборах та готовність очолити новий уряд Польщі

Лідер польської опозиції та голова блоку "Громадянська коаліція" Дональд Туск заявив про перемогу на виборах та готовність сформувати новий демократичний уряд.
17.10.23 — 1781