Контракти.ua

173  —  09.05
У країні ЄС хочуть запровадити внески для українців у центрах прийому
У країні ЄС хочуть запровадити внески для українців у центрах прийому

Влада Нідерландів планує запровадити для українських біженців нове правило. Працевлаштованих людей зобов'яжуть оплачувати проживання у муніципальних притулках.

У муніципалітеті Гільверсюм українців вже найближчим часом проситимуть робити внески, повідомляє РБК-Україна з посиланням на hilversumsnieuws.nl.

Держсекретар у справах біженців Ерік ван дер Бург ініціював запровадження обов'язкових внесків від українців, які проживають у місцях прийому біженців та мають роботу. Міністерство розробляє відповідні норми для муніципалітетів, які ймовірно почнуть застосовувати до кінця цього року.

Між тим муніципальна влада Гільверсюма вирішила до того часу просити українських біженців віком від 18 років сплачувати внески за проживання добровільно. Йдеться про два центри прийому у місті.

"Ми хочемо ознайомити мешканців пунктів прийому з вартістю їхнього перебування та зберегти підтримку прийому українців", – повідомили у раді.

Зазначається, що поки внески є добровільними, тож ніхто не буде перевіряти, хто з біженців їх сплатив. Не буде й наслідків за несплату.

"Переміщені особи будуть проінформовані про це рішення листом і їм буде надана можливість сплатити внесок, який відповідає їхньому бюджету", – пояснили чиновники.

Статьи по теме
Як польська молодь ставиться до українців: опитування
Як польська молодь ставиться до українців: опитування

У Польщі провели порівняльне соціологічне дослідження щодо настроїв та цінностей польської та української молоді. З'ясували й рівень симпатії у відносинах поляків та українців.
18.05 — 173

"Ми не хочемо приховувати дезертирів, які втекли з країни": у Швейцарії заговорили про повернення українців

У Швейцарії перебувають 11 тисяч українців, які підлягають військовій службі.
14.05 — 164

Шольц розповів, за яких умов українці зможуть лишатися в Німеччині
Шольц розповів, за яких умов українці зможуть лишатися в Німеччині

Олаф Шольц закликав українців, які перебувають у Німеччині, працевлаштовуватися.
13.05 — 177