Контракти.ua

181  —  04.05
Як українці можуть поскаржитися на погану якість комунальних послуг
Як українці можуть поскаржитися на погану якість комунальних послуг

Споживачі, які оплачують комунальні платежі, при погіршенні якості житлово-комунальних послуг можуть поскаржитися.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Згідно з чинним законодавством, поскаржитися на погану якість комунальних послуг можна, склавши акт-претензію. Потрібно задокументувати порушення і виставити претензію за неякісно надані послуги.

Як поскаржитися на погані ЖКП:

  • зафіксуйте обставини, до яких призвело ненадання або неякісне надання комунальних послуг (якщо це затоплення, псування майна - фотографуйте пошкоджену техніку, меблі, стіни тощо);
  • письмово зверніться до надавача послуг і повідомте про порушення (рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто, запросивши в канцелярії відмітку про отримання на вашій копії).

Як проходить перевірка:

  • виконавець комунальної послуги або управитель багатоквартирного будинку зобов’язані прибути на виклик споживача у строки, визначені в договорі про надання відповідних послуг, але не пізніше ніж протягом доби з моменту отримання претензії споживача;
  • за результатами перевірки складається акт-претензія у двох примірниках (один примірник передається споживачеві, другий зберігається у виконавця комунальної послуги (його представника) або управителя багатоквартирним будинком).

Якщо споживач і представник надавача послуг не дійшли згоди, то акт-претензія підписується із зауваженнями, які є його невід’ємною частиною. Результати перевірки якості надання послуг можуть бути оскаржені в судовому порядку.

Статьи по теме
У Пенсійному фонді пояснили, як рахуватимуть субсидії за квітень
У Пенсійному фонді пояснили, як рахуватимуть субсидії за квітень

Розмір житлової субсидії за квітень, який буде виплачений у травні, буде обчислено за 15 днів опалювального сезону, який завершився 15 квітня.
02.05 — 190

Як перевірити, чи дозволена вам субсидія
Як перевірити, чи дозволена вам субсидія

Часто українські сім'ї навіть не підозрюють, що мають право на субсидію. Спедіалісти підказали алгоритм, який дозволить перевірити її наявність.
14.04 — 236

В Україні спростили оформлення субсидії через Дію
В Україні спростили оформлення субсидії через Дію

В Україні змогли втричі прискорити процес оформлення заяви про субсидію на порталі "Дія".
10.03 — 240