Контракти.ua

363  —  04.05
Як обрати біотуалет для інваліда
Як обрати біотуалет для інваліда

Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

Принцип роботи біотуалету

Біотуалет – автономний резервуар для збирання продуктів життєдіяльності людини, утилізація яких відбувається за допомогою природних матеріалів. Такі пристрої порівняно легкі та мобільні. Вони дозволяють організувати туалетне місце з максимальним комфортом у заміських будинках, на дачах, у поїздках та інших місцях, зокрема, в будинку літньої чи хворої людини. Виготовляють їх найчастіше із пластику, що полегшує догляд та чищення приладу, а також транспортування.

Біотуалети для інвалідів та людей похилого віку складаються з двох ємностей. На вигляд верхня майже нічим не відрізняється від звичайного унітазу з кришкою, має зручне сидіння і отвір для зливу відходів. Нижня приймає спорожнення. Залежно від моделі, вона заповнена реагентом, торфом або має механізм електричного розкладання біологічних мас. Спеціальний клапан виключає можливість виходу відходів та запаху з нижнього бачка. Крім того, стандартний агрегат забезпечений помпою для змиву та індикатором рівня відходів.

На що звернути увагу при виборі стільця-туалету

Вантажопідйомність. Чим більше важить інвалід, літня чи травмована людина, тим надійнішою має бути конструкція. Класичний туалет для інвалідів витримує в середньому від 90 до 150 кг, посилена модель – до 225 кг. Не рекомендується підбирати стілець по верхній позначці вантажопідйомності: наприклад, якщо вага людини становить 120 кг, їй підійде виріб, розрахований на 130-140 кг.
Зручність експлуатації. Складні вироби добре зарекомендували себе там, де ними планують користуватися епізодично час від часу. Якщо стілець потрібен на постійній основі, слід звернути увагу на моделі з м'якими підлокітниками. Для відвідування душу та переміщення з кімнати в кімнату підійде крісло-туалет для інвалідів.
Вага. Чим він менший, тим легше стілець переміщати до однієї будівлі або перевозити на транспорті (наприклад, з лікарні додому і назад).
Якість матеріалів. Тут важливі характеристики рами: вибраний метал та його товщина. Сучасні виробники пропонують вироби зі сталі та алюмінію – міцні, прості у догляді і не схильні до корозії. За рахунок порожнистої конструкції рама витримує серйозні навантаження і не деформується. Слід пам'ятати, що сталь важча за алюміній, але з неї виготовляють посилені моделі для гладких людей.

Види туалетів

За будовою та оснащеністю біотуалет може мати такі характеристики:
Об'єм залежить від можливості хворого. Якщо людина може спорожняти ємність самостійно, краще вибрати пристрій з меншою місткістю. При догляді за тяжкохворим у стаціонарі використовуються біотуалети, розраховані на кілька людей.
Наявність складного механізму дає можливість переносити пристрій або транспортувати в будь-якому автомобілі або як ручну поклажу.
Сидіння також відрізняються за матеріалом – м'які, пластикові, знімні.
Касетні туалети мають вбудований електронасос, за рахунок якого відбувається змив та очищення системи. Дані моделі найчастіше використовуються у громадському транспорті (літаки, автобуси, яхти), а також у заміських резиденціях, що знаходяться у фазі будівництва. Всі відходи проходять обробку та розщеплення після чого потрапляють у спеціальну касету, яка змінюється швидко та без забруднень.
Біотуалети для інвалідів для дому мають невелику вагу, мають компактні розміри, зручні сидіння, які легко регулюються по висоті. Виконані з екологічно чистих матеріалів, оснащені місткими баками та добре нейтралізують неприємні запахи.

Статьи по теме
У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост
У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост

Холодильник, в камерах которого не образуется иней — практичный, удобный в эксплуатации прибор. Реализованная в технике Samsung система No Frost позволяет обходиться без регулярного размораживания.
14.05 — 399

Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке
Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке

Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки революционизируют деревообрабатывающую отрасль. Узнайте об их преимуществах, технических характеристиках и влиянии на производство. Советы по выбору и использованию.
08.05 — 264

5 переваг Special Edition від Apple
5 переваг Special Edition від Apple

Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.
02.05 — 337