Контракти.ua

284  —  02.05
Пісторіус підписав указ про реформу в бундесвері: що це означає
Пісторіус підписав указ про реформу в бундесвері: що це означає

Суть реформи полягає у спрощенні раніше розрізненої системи командування.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус підписав "Оснабрюкський указ", за яким Німеччина має стати "основою стримування і колективної оборони в Європі". Пише ТСН. 

Про це пише Spiegel.

Документ передбачає реорганізацію командування бундесверу. Як зазначається у виданні, для Пісторіуса, який обіймає свою посаду всього 15 місяців, це дорожня карта того, як радикально він хоче змінити бундесвер.

"Досі бундесвер був орієнтований переважно на невеликі вузькоспеціалізовані закордонні місії, наприклад, в Афганістані. Тепер же необхідно повністю зосередитися на національній і союзній обороні. Мета – забезечити оптимальне оснащення бундесверу для надзвичайних ситуацій, для оборони, для війни", – йдеться у повідомленні.

Суть реформи полягає у спрощенні раніше розрізненої системи командування. Відтак об'єднане оперативне командування керуватиме всіма місіями військ як всередині країни, так і за кордоном.

"Якщо ми хочемо бути в змозі протистояти цій загрозі, то ми повинні бути в змозі вести війну, яку нам нав'яжуть. Здатність вести війну означає ніщо інше, як здатність вести війну так, щоб її не довелося вести", – сказав він.

Нагадаємо, раніше скандальна стаття німецького видання Bild переполохала пів Європи.