Контракти.ua

1253  —  01.05
ЗМІ: Україна "комариними атаками" залишила РФ без бензину
ЗМІ: Україна

Видання Politico на основі аналізу російського нафтового ринку дійшло висновку, що українські атаки безпілотників на нафтопереробні заводи фактично залишили РФ з мінімальним запасом бензину для внутрішнього використання.

Дефіцит викликав величезне зростання цін: лише за тиждень дизель зріс у вартості на 10%, а бензин з початку року здорожчав на 20%, сягнувши максимальної позначки за останніх півроку.

Загалом українські атаки пошкодили понад десяток нафтових підприємств у дев'яти російських регіонах. Британський ексофіцер розвідки Філіп Інґрем порівнює їх з комарами – яких не можна знайти, не можна вбити, але вони повертаються ніч за ніччю і виснажують. Військовий також вважає такі обстріли "хорошим способом зняти тиск з фронту".

Експортний нафтовий потенціал Росії впав ледь не до історичного мінімуму: за тиждень РФ відвантажила 712 тисяч тонн, в той час як рік тому цей показник складав 844 тисячі тонн. Для Росії це і політична, і військова проблема.

Статьи по теме
Росіяни змирилися з війною в Україні і не намагаються чинити тиск на Путіна, - Bloomberg
Росіяни змирилися з війною в Україні і не намагаються чинити тиск на Путіна, - Bloomberg

Громадяни Росії вчаться жити в умовах війни, яку їхній диктатор Володимир Путін розв'язав в Україні. При цьому вони не протестують проти вторгнення і погіршення якості життя.
09.05 — 177

Чиновники РФ пропонують
Чиновники РФ пропонують" покращення" для росіян – трудові табори для "дармоїдів" та рабство

Кремлівський режим пропонує створити спеціальні табори, у яких можна буде концентрувати "дармоїдів".
07.05 — 155

Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США
Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс.
04.05 — 876