Контракти.ua

173  —  02.05
Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта
Скільки треба

ЗСУ почнуть стабілізувати ситуацію на фронті після надходження військової допомоги.

Військовий експерт Олег Жданов погодився із словами очільника ГУР Кирила Буданова, що травень для України буде складним в очікуванні надходження військової допомоги від партнерів, зокрема від США. Пише ТСН. 

Про це він розповів в ефірі "КИЇВ24".

"Треба визнати, що в них (окупаційних військ Росії - ред.) є, як мінімум, місяць. Чому? Тому що на сьогоднішній день відповідно до тої інформації, яка надходить... техніка і боєприпаси тільки починають рух в бік кордону України. Це означає, що вони десь за два тижні будуть в Україні, потім – розподіл по частинах... Генерал Буданов, я думаю, що доволі точно дав оцінку: травень місяць буде для нас важким", - пояснив він.

Жданов зазначив, що ситуацію почне змінюватися вже від червня і ми зможемо відчути полегшення в плані можливості досягти паритету у вогневому ураженні противника.

"Це, до речі, повинні прийти боєприпаси по програмі, яку організував чеський президент Петр Павел... І плюс основна маса техніки, озброєння і боєприпасів, які надали Сполучені Штати в цьому пакеті на мільярд доларів... Це для того, щоб ми змогли більш-менше стабілізувати фронт. Так що місяць травень в нас буде дуже важкий", - резюмував військовий експерт Олег Жданов.

Нагадаємо, США виділили найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 млрд доларів – яку зброю отримають ЗСУ (список).