Контракти.ua

219  —  28.04
ЗСУ можуть почати обмежений контрнаступ наприкінці 2024 або на початку 2025 року — ISW
ЗСУ можуть почати обмежений контрнаступ наприкінці 2024 або на початку 2025 року — ISW

Сили оборони України, ймовірно, стабілізують лінію фронту в найближчі місяці та почнуть обмежений контрнаступ наприкінці 2024 або на початку 2025 року.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російські війська, ймовірно, отримають значні тактичні переваги в найближчі тижні, поки Україна чекає на військову допомогу від США, проте навряд чи зможуть розбити українську оборону.

В ISW зауважили, що прибуття американської допомоги на фронт дозволить ЗСУ розв’язати поточні проблеми з матеріально-технічним забезпеченням і призупинити наступ РФ. Водночас російські війська, вірогідно, активізують зусилля з дестабілізації оборони України, а також спробують закріпитися до прибуття допомоги.

Аналітики вважають, що добре забезпечені Сили оборони України, швидше за все, зможуть запобігти значущому просуванню російських військ під час очікуваного літнього наступу. При цьому російські сили використають окремі переваги, щоб створити значну загрозу для України цього літа.

ЗСУ не дозволяли російським окупантам досягти навіть тактичних успіхів під час попередніх широкомасштабних наступальних операцій. Малоймовірно, що Росія проведе цього літа наступальну операцію, яка буде значно масштабнішою та інтенсивнішою, ніж попередні, пише ISW.

Крім того, окупанти покладаються на свою кількісну перевагу в техніці та живій силі, щоб чинити постійний тиск на українські війська. Армія РФ зазнає втрат, яких Сили оборони України не змогли б витримати, йдеться у звіті.

Росіяни, ймовірно, будуть використовувати масовість для досягнення тактичних переваг проти навіть добре забезпечених українських сил цього літа.

ISW стверджує, що російське військове командування вчиться на помилках минулого та, ймовірно, проведе літній наступ, який має на меті «розтягнути й придушити» українські сили на ширшому фронті на сході України.

Також росіяни суттєво змінили тактичні авіаційні операції в Україні завдяки масовому використанню планерних бомб, що дозволяє літакам безпечніше завдавати ударів із глибокого тилу.

Повідомляється, що удари планерними бомбами й надалі відіграватимуть критично важливу роль у підтримці російських наземних операцій цього літа, попри покращення можливостей протиповітряної оборони, які ЗСУ зможуть використовувати проти російських літаків з прибуттям додаткових засобів ППО.

«Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024 або на початку 2025 року», — резюмували аналітики.

Статьи по теме
Україна зробила гарячий
Україна зробила гарячий "подарунок" Путіну: пролетів понад 1300 км

Що за дрон прилетів до Башкортостану та якими були наслідки влучання.
вчера, 17:36 — 177

Армія США завдяки війні в Україні переозброїться модернізованою технікою
Армія США завдяки війні в Україні переозброїться модернізованою технікою

Сполучені Штати Америки завдяки тому, що надають військову техніку Україні, змогли забезпечити свою армію оновленою технікою. Зокрема, частину коштів, виділених Україні, спрямували на новітню технологію активного захисту Iron Fist.
10.05 — 173

Макрон відповів Кремлю на погрози щодо можливої відправки військ в Україну
Макрон відповів Кремлю на погрози щодо можливої відправки військ в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон зрадів реакції і погрозам Кремля після його заяви про можливу відправку західних військ в Україну.
05.05 — 146