Контракти.ua

215  —  28.04
Кулеба назвав Путіна «політичною твариною», яка відчуває страх
Кулеба назвав Путіна «політичною твариною», яка відчуває страх

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав російського диктатора Володимира Путіна політичною твариною.

«Від наших партнерів потрібна тверда віра в те, що перемога України досяжна. І по-друге, відсутність страху перед Путіним. Тому що Путін — політична тварина, яка відчуває страх. І коли він його відчуває, він стає агресивнішим. Якщо він відчуває силу, яку, наприклад, щойно продемонстрував Конгрес, він буде змушений відступитися», — сказав Кулеба в ефірі CNN 27 квітня.

Коментуючи ухвалення Конгресом США пакета військової допомоги Україні, він зазначив, що якою б не була ціна підтримки України зараз, ціна перемоги країни-агресора Росії буде набагато більшою.

За його словами, світ повинен пам’ятати, що будь-яка затримка у наданні допомоги Україні «компенсується сміливістю та самопожертвою полеглих солдатів».

«Це живі люди, їхні життя мають ціну. Все, що ми втратили з осені до сьогодні, ми втратили тому, що у наших солдатів не було достатньо зброї», — зауважив міністр.

Крім того, Кулеба додав, що Україна в будь-якому випадку не буде здаватися.

«Наша армія отримає нових солдатів та офіцерів, тому що на кону — виживання нації, виживання суверенної держави. І ми пам’ятаємо нашу історію: ті, хто відмовились боротися за Україну зі зброєю в руках на початку XX сторіччя, коли ми втратили нашу незалежність, потім стали жертвами сталінських репресій, геноциду, русифікації. Ми знаємо, що буде, якщо ми програємо, і тому ми продовжимо боротися», — підкреслив глава МЗС.

Статьи по теме
Коли Україна зможе перехопити ініціативу на фронті: військовий експерт дав відповідь
Коли Україна зможе перехопити ініціативу на фронті: військовий експерт дав відповідь

Михайло Самусь пояснив, чому в найближчі два місяці настане критична фаза війни.
вчера, 17:16 — 177

На чотирьох напрямках тривають гарячі бої – Сирський
На чотирьох напрямках тривають гарячі бої – Сирський

Ситуація на фронті залишається загостреною, на чотирьох напрямках тривають гарячі бої, ситуація дуже динамічно змінюється
вчера, 15:00 — 177

"Їм варто озиратися": ГУР обіцяє нові "сюрпризи" для росіян

Окупанти постійно повинні чекати на удари, поки не припинять війну.
11.05 — 136