Контракти.ua

224  —  23.04
Половина республіканців голосували проти допомоги Україні: у Держдепі відповіли, чи є загроза
Половина республіканців голосували проти допомоги Україні: у Держдепі відповіли, чи є загроза

Голосування у Палаті представників про допомогу Україні свідчить про те, що США продовжать допомогу до кінця війни. Неоднозначна позиція республіканців не є загрозою.

Як передає кореспондент РБК-Україна, про це на зустрічі з журналістами заявив помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Браєн.

Американський чиновник нагадав, що в листопаді, коли Конгрес запросив нові кошти на допомогу Україні, американська влада очікувала, що в Палаті представників ініціативу підтримають понад 300 законодавців.

"І цього разу ми отримали саме цю кількість. Тож я думаю, це показує, що підтримка не зменшується. Вона залишається, і той факт, що вона залишилася настільки інтенсивною, як ви бачили у Палаті представників під час голосування, свідчить про те, що ми залишаємося з Україною, доки вона не переможе", - додав О'Браєн.

Він розповів, що конгресмени дуже пишаються тим, що вони змогли виділити нове фінансування на допомогу Україні.

О'Браєн підкреслив, що більшість членів Палати представників підтримали відновлення підтримки України та українських військових, коли вони розуміли, що їхній голос не є необхідним.

"Вони залишилися і проголосували, бо хотіли голосувати, хотіли виступити і бути врахованими. І я думаю, що це і є меседж, що ці голоси залишилися протягом усього жахливого шестимісячного очікування", - додав чиновник.

Підтримка законопроекту про допомогу Україні

Нагадаємо, у суботу, 20 квітня, Палата представників США розглядала законопроект про допомогу Україні понад 60 млрд доларів, який вніс спікер Палати Майк Джонсон.

За ініціативу проголосували 311 конгресменів, а проти - 112.

Таким чином, якщо Сенат також підтримає законопроект, США відновлять надання Україні військової та фінансової допомоги. Таку ініціативу не могли ухвалити протягом кількох місяців.

Статьи по теме
Все, що відомо про
Все, що відомо про "вагнерівців" у Білорусі: де перебувають, які завдання виконуватимуть та чи є загроза нападу

Цікаво, що на машинах бійців "вагнерівців" у колоні були прикріплені номера так званих ДНР/ЛНР.
16.07.23 — 747