Контракти.ua

359  —  22.04
Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії
Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії

Протягом 45 днів Державний департамент США та Пентагон повинні будуть надати стратегію подальшої підтримки України.

Відновлення фінансової та військової допомоги Україні від США стане критичним та поворотним моментом у російсько-українській війні. Пише ТСН. 

Генерал Ігор Романенко пояснив, коли нова партія допомоги надійде до ЗСУ.

"За можливостями це може здійснитися за дні і тижні. Дуже хотілося б, щоб реалізація була з урахуванням саме таких термінів. Це оптимістичний підхід, над яким працює зараз військова американська і українська сторона. Песимістичний - може затягнутися за якимись позиціями, пріоритетними, в першу чергу. Це може місяць чи більше. Пріоритетними для нас є боєприпаси, тому що вони можуть суттєво змінити на нашу користь ситуацію, і засоби протиповітряної оборони, процес по яких йде і в Європі, хотілося б, щоб у цьому допомогли і американці. Можливості в них є широків фактично в будь-якому спектрі військової допомоги, яка нам зараз вкрай необхідна", - сказав він.

Нагадаємо:

Палата представників Конгресу США під час голосування 20 квітня підтримала виділення допомоги для України.

Законопроєкт про допомогу Україні підтримала більшість конгресменів у Палаті представників. "За" проголосували 311 конгресменів, проти – 112. Тепер це питання має розглянути американський Сенат і потім підписати президент США Джо Байден.

Загальний розмір законопроєкту щодо допомоги Україні, який ініціював спікер-республіканець Палати представників Майк Джонсон становить 60,84 мільярда доларів.

Третина цих коштів, саме 23,2 млрд доларів, залишаться в США та будуть витрачені на поповнення американських запасів.

Лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер повідомив, що законодавці цієї палати американського Конгресу вийдуть із перерви для голосування за допомогу Україні у вівторок, 23 квітня.

"Сенат готовий зробити наступний крок щодо додаткового закону про національну безпеку… Сенат домовився завершити роботу першим голосуванням у вівторок", – написав Чак Шумер у мережі Х.