Контракти.ua

276  —  21.04
Блінкен вирушить до Пекіна зі закликом про обмеження підтримки РФ
Блінкен вирушить до Пекіна зі закликом про обмеження підтримки РФ

Цього тижня держсекретар США Ентоні Блінкен вирушить до Пекіна з попередженням Китаю, зокрема, про обмеження технічної підтримки російських військових.

Про це повідомляє Politico.

Триденна поїздка Блінкена розпочнеться в середу та включатиме візити у Шанхай і Пекін.

Вчора Палата представників США схвалила пакет допомоги Україні на 61 мільярд доларів ‒ у розпал побоювань Заходу щодо збільшення китайської допомоги Москві у виробництві військової техніки.

“Ми готові вжити заходів, коли вважатимемо за потрібне, проти фірм, які... серйозно підривають безпеку як в Україні, так і в Європі. Ми продемонстрували свою готовність зробити це щодо компаній з низки країн, не тільки з Китаю”, ‒ сказав представник Держдепартаменту журналістам.

Відповідно до поширеної інформації, Китай відправляє в Росію все ‒ від транспортних засобів до бронежилетів, для використання у війні проти України, зокрема товари подвійного призначення, які мають як цивільне, так і військове застосування.

Посадовець зазначив, що підтримка Китаю означає, що Москва “значною мірою відновила свою оборонно-промислову базу, яка впливає не лише на поле бою в Україні, але, на нашу думку, становить більшу загрозу для ширшої європейської безпеки”.

Офіційні особи в США цього місяця повідомили, що Китай також доставляє РФ частини та мікрочипи, які використовуються для виробництва безпілотників, крилатих ракет і бронетехніки.

Статьи по теме
Вибори президента США: демократи планують затвердити кандидата до з'їзду партії
Вибори президента США: демократи планують затвердити кандидата до з'їзду партії

Демократична партія США може затвердити кандидатуру Камали Гаррі на вибори президента до з'їзду партії. Голосування проведуть в онлайн-форматі.
вчера, 19:16 — 329

США ввели санкції проти Китаю за підтримку ракетних програм КНДР
США ввели санкції проти Китаю за підтримку ракетних програм КНДР

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти шести окремих осіб та п'ятьох організацій у Китаї, які сприяють розвитку балістичних та космічних програм Північної Кореї в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.
вчера, 12:55 — 232

Байден похвалив Гарріс і порадив американцям
Байден похвалив Гарріс і порадив американцям "обрати майбутнє" США

Президент США Джо Байден похвалив політичні якості віце-президента Камали Гарріс і порадив американцям підтримати її кандидатуру на виборах.
вчера, 11:27 — 244