Контракти.ua

207  —  20.04
Через нестачу ППО на фронті росіяни швидко просуваються – ISW
Через нестачу ППО на фронті росіяни швидко просуваються – ISW

Через деградацію української ППО на фронті російська авіація підтримує послідовні і швидкі успіхи росіян на землі, в тому числі поблизу Часового Яру.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Військові аналітики вважають, що українська протиповітряна оборона залишається обмеженою і деградованою, що дозволяє російській авіації вільно і без загрози діяти на певних критично важливих ділянках фронту.

Здатність російських літаків діяти на глибині понад 100 кілометрів в українському повітряному просторі поблизу лінії фронту без значних втрат вказує на те, що українська протиповітряна оборона в цьому районі наразі є недостатньою, щоб стримувати або забороняти російським літакам діяти на лінії фронту.

Українська здатність наносити удари з великої відстані по російських стратегічних літаках, які ведуть бойові дії, може тимчасово обмежити операції російської авіації, як це було зроблено раніше з тактичними літаками.

Однак ця українська здатність наносити удари не в змозі компенсувати критичну нестачу засобів протиповітряної оборони на всьому театрі бойових дій. Українським силам доводиться визначати як розподілити свої обмежені засоби ППО. Це призводить до значних витрат.

Статьи по теме
Чи можна закрити Україну
Чи можна закрити Україну "куполом" ППО від російських ракет: відповідь аналітика

Україна не зможе створити купол з ППО, яке забезпечить 99% збиття ракет, як в Ізраїлі.
вчера, 09:27 — 136

Глава
Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ

Україна потребує великої кількості систем протиповітряної оборони, щоб захистити підземні газові сховища.
вчера, 08:06 — 181

Вбивця
Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна

Німеччина передала Україні ще один зенітний артилерійський комплекс Skynex. Йдеться про систему, завдяки якій можна збивати рій дронів, а також боротися з ракетами, при цьому не використовуючи доволі дорогого ресурсу.
01.05 — 146