Контракти.ua

284  —  19.04
Президент Литви назвав неприйнятними подвійні стандарти у допомозі Ізраїлю та Україні
Президент Литви назвав неприйнятними подвійні стандарти у допомозі Ізраїлю та Україні

Науседа заявив про певну втрату уваги до України.

Президент Литви Гітанас Науседа вважає неприйнятними подвійні стандарти, які застосовує Захід щодо надання допомоги Ізраїлю та Україні. Пише ТСН. 

Про це литовський лідер заявив журналістам в Брюсселі, повідомляє LRT.

"Неприйнятно, що ми, як ви правильно сказали, застосовуємо подвійні стандарти. Наша допомога Ізраїлю, безумовно, не конкурує і не повинна конкурувати з нашою увагою до України. Якщо ми принципові і дійсно стоїмо за демократичні цінності, ми повинні підтримувати і тих, і інших, а не підраховувати — одному даємо стільки-то, а іншому стільки-то", — наголосив Науседа.

Заява президента Литви пролунала на тлі закликів українського лідера Володимира Зеленського до союзників продемонструвати таку саму єдність щодо України, яку Захід продемонстрував після нападу Ірану на Ізраїль.

"Зрештою, наша нездатність надати зброю і, перш за все, системи протиповітряної оборони коштує життя (українцям — ред.) кожного дня", — наголосив Науседа.

На його думку, це свідчить про певну втрату уваги до України з боку партнерів.

Нагадаємо, The Hill повідомило, що спікер Палати представників США Майк Джонсон представив плани допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та нацбезпеці.