Контракти.ua

219  —  18.04
Де в Україні дешевше всього жити: рейтинг областей
Де в Україні дешевше всього жити: рейтинг областей

Упродовж перших трьох місяців 2024 року індекси споживчих цін на різні товари, включаючи продукти харчування, показали зростання в усіх регіонах, за винятком Сумської області, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.

Про те свідчать дані Держстату.

Так, наприклад, найбільший приріст було зафіксовано в столиці, де індекс досяг 102,6%.

Найбільш значні зростання індексів споживчих цін зафіксовано в столиці та кількох інших регіонах. Найчастіше пік зростання спостерігається в березні. До таких регіонів належать області, де індекс перевищує 101,3%: Львівська, Одеська, Закарпатська, Кіровоградська та Дніпропетровська.

Також до цього списку входять регіони, де відбуваються активні воєнні дії та тривають зіткнення з противником: Донецька, Харківська та Миколаївська області. Ймовірно, це пов'язано з підвищеними ризиками для постачальників і нестабільністю в економічній сфері.

Найдешевші регіони України за середніми показниками зростання індексів цін включають Волинську, Київську, Рівненську, Тернопільську, Херсонську, Чернівецьку та Івано-Франківську області.

Найменший приріст індексів споживчих цін, що не досягнув позначки 100,9%, спостерігається в областях: Вінницькій, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській.

У Сумській та Черкаській областях навіть зафіксовано від'ємний рівень споживчих цін до квітня - 99,7%.

Статьи по теме
Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областях
Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областях

Середня плата за місячну оренду 1-кімнатної квартири у березні 2024 року становила 6 851 гривню. З початку року вартість зросла на 3,7%, за загальної інфляції в 1,2%.
16.04 — 341

Квартири в Києві дорожчають: в чому причини і які зараз ціни на житло
Квартири в Києві дорожчають: в чому причини і які зараз ціни на житло

В Києві активізується ринок продажів житла. Частково це відбувається завдяки програмі вигідних кредитів єОселя. Поки на "довоєнні" показники за продажами столиця ще не вийшла, але ціни на квадратні метри продовжують зростати.
01.04 — 228

В Україні здорожчала оренда житла: яка область у топі та які ціни
В Україні здорожчала оренда житла: яка область у топі та які ціни

Що обов'язково треба перевірити перед угодою про оренду житла.
27.02 — 791