Контракти.ua

155  —  16.04
Американські ЗМІ закликали Байдена та Трампа провести дебати
Американські ЗМІ закликали Байдена та Трампа провести дебати

Американські ЗМІ закликали Байдена та Трампа провести дебати

Планується, що перші дебати цьогоріч відбудуться 16 вересня. Пише ТСН. 

Американські ЗМІ ABC News, CBS News, CNN, NBCUniversal News Group і FOX News Media, а також The Associated Press, C-SPAN, NewsNation, Noticias Univision (Univision Network News), NPR, PBS NewsHour і USA TODAY написали відкритий лист із проханням до кандидатів у президенти публічно взяти участь у теледебатах напередодні загальних виборів.

Про це інформує ABC News.

«З огляду на те, що контури загальних виборів 2024 року стають чіткими, ми — нижчепідписані національні інформаційні організації — закликаємо ймовірних кандидатів у президенти публічно взяти на себе зобов’язання брати участь у загальних виборчих дебатах до виборів у листопаді», — йдеться в листі.

Цей незвичайний крок стався на тлі виборчого циклу, під час якого практика дебатів, традиція американської кампанії, що склалася десятиліттями, зустріла невизначеність як з боку президента США Джо Байдена, так і колишнього президента Дональда Трампа.

Трамп, який пропустив усі чотири схвалені Національним комітетом Республіканської партії первинні виборчі дебати 2024 року та відмовився від одного із трьох своїх дебатів із Байденом у 2020 році, з ентузіазмом закликав Байдена взяти участь у трьох загальних дебатах, запланованих на цю осінь.

"Президент Трамп дуже чітко сказав: він готовий обговорювати Джо Байдена в будь-який час, будь-де та в будь-якому місці. Ми знову закликаємо Джо Байдена взяти на себе зобов’язання вести дебати", – заявила прессекретар Каролайн Лівітт.

Кампанія Байдена висловила стурбованість організацією цих дебатів Комісією з президентських дебатів, сигналізуючи про те, що безпартійна група, яка спонсорувала події з 1980-х років, не знала своєї здатності організувати чесні дебати з Трампом.

У квітні 2022 року Республіканський національний комітет також одноголосно проголосував за вихід із Комісії з президентських дебатів.

Кампанія Байдена відмовилася коментувати новий лист, але президент раніше применшував бажання Трампа вийти з ним на сцену.

"Ну, якби я був на його місці, я б теж хотів обговорювати мене. Йому більше нічого робити", — сказав Байден журналістам у лютому.

У 2020 році відбулися лише два раунди дебатів за участю Байдена і Трампа. Треті заплановані дебати були скасовані після того, як колишній президент відмовився, оскільки через COVID-19 вони були перенесені з особистої зустрічі на віртуальну.

Потім Трамп напав на комісію, заявивши, що не прийме жодних їхніх змін, спрямованих на дотримання правил і обмеження перерв під час президентських дебатів, що залишилися.

Голосування RNC у 2022 році за відмову від санкціонованих комісією дебатів зобов’язало кандидатів зобов’язатися не брати в них участі.

Планується, що перші дебати цьогоріч відбудуться 16 вересня в університеті штату Техас, другі — 1 жовтня в університеті штату Вірджинія і треті — 9 жовтня в Університеті штату Юта, Солт-Лейк-Сіті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що якщо Трамп знову прийде до влади, НАТО хоче контролювати "Рамштайн".

Крім того, ми раніше інформували, що соратниця Трампа закликала Джонсона не надавати Україні фінансову допомогу.