Контракти.ua

168  —  15.04
Глава Єврокомісії застерігає від впливу Росії на європейські вибори
Глава Єврокомісії застерігає від впливу Росії на європейські вибори

За два місяці до європейських виборів глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн застерегла від впливу на них Росії. Це стосується і місцевих виборів у трьох східних землях Німеччини - Саксонії, Тюрінгії та Бранденбурзі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BR24.

Вона заявила, що одночасно з агресивною війною Росії в Україні в ЄС відзначається зростання антиєвропейської активності проросійських прихильників російського диктатора Володимира Путіна, таких як AfD у Німеччині.

"Давайте не будемо обманювати себе: друзі Путіна хочуть зруйнувати Європейський союз зсередини, шляхом процесу дезінтеграції", - заявила фон дер Ляєн.

У зв'язку з цим вона закликала всіх громадян ЄС скористатися своїм демократичним правом проголосувати на європейських виборах 9 червня і зміцнити політичний центр.

"Ми вступаємо в період, коли ми повинні відстоювати нашу демократію і нашу Європу", - попередила фон дер Ляєн.

У 2024 році вперше в історії вибори відбудуться більш ніж у 70 країнах із загальним населенням у 4 млрд осіб. І результати, як мінімум, частини з них, особливо на Заході, можуть вплинути на підтримку України.

Статьи по теме
Мая Санду запропонувала ЄС створити новий
Мая Санду запропонувала ЄС створити новий "план Маршалла" для Молдови та України

ЄС має розробити нову версію "плану Маршалла" США часів Другої світової війни для фінансування проєктів розвитку в Молдові та Україні.
вчера, 19:05 — 164

На саміті ЄС приділять більше уваги Близькому Сходу, аніж Україні, - Politico
На саміті ЄС приділять більше уваги Близькому Сходу, аніж Україні, - Politico

На майбутньому саміті лідерів країн Європейського союзу два світових конфлікти змагатимуться за увагу - війни в Україні та на Близькому Сході.
17.04 — 215

ЄС обговорює нові санкції проти Ірану за удари по Ізраїлю, - FT
ЄС обговорює нові санкції проти Ірану за удари по Ізраїлю, - FT

Європейський союз обговорює введення нових економічних санкцій проти Ірану за удари по Ізраїлю. При цьому Брюссель хоче використати всі наявні канали дипломатичного тиску на Тегеран для запобігання прямій конфронтації між Ісламською Республікою та Ізраїлем.
15.04 — 190