Контракти.ua

211  —  15.04
За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК
За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК

Повістки військовозобов'язаним можуть вручати не лише співробітники територіальних центрів комплектування. Це можуть також робити виконавчі органи сільських, селищних та міських рад за розпорядженням відповідного ТЦК.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Закарпатський обласний ТЦК і СП у Facebook.

Зазначається, що зразок повістки регламентований постановою Кабміну №1487. Але там не вказано конкретних місць її виписування чи вручення. Тому вручити повістку можна як за адресою проживання громадянина, так і на блокпосту чи за місцем роботи.

При цьому повістки можуть виписувати не тільки центри комплектування, а й виконавчі органи сільських, селищних та міських рад за розпорядженням відповідного ТЦК та СП.

Фактично вручати повістки представники органів місцевої влади можуть за місцем проживання.

Сама повістка має бути повністю заповненою, тобто містити всі необхідні дані - прізвище, ім’я, по батькові військовозобов’язаного, дату, час і адресу прибуття та підпис начальника ТЦК або керівника органу місцевого самоврядування, скріплений печаткою.

"При цьому частина даних може бути внесена до повістки заздалегідь для пришвидшення процедури. Адже якщо громадянина зупиняють на блокпосту, начальник ТЦК не може терміново приїхати туди, щоб скріпити повістку своєю печаткою", - пояснюють у ТЦК.

Законопроект про мобілізацію

Нагадаємо, 11 квітня Верховна рада України ухвалила у другому читанні законопроект №10449, який урегульовує процедуру мобілізації. Народні депутати врахували понад 30 правок Комітету з нацбезпеки, а також остаточно виключили з документу демобілізацію військових.

Документ набере чинності через місяць після того, як його підпише спікер парламенту та президент.

Статьи по теме
Контроль на роботі, навчанні та за кордоном. Нові правила військового обліку для українців
Контроль на роботі, навчанні та за кордоном. Нові правила військового обліку для українців

Військовий облік в Україні відбуватиметься за новими правилами. Кабмін ухвалив низку змін, які передбачають посилення контролю, запровадження Єдиного реєстру військовозобов'язаних та можливість подавати дані у військкомат через "Дію". Взяття на облік стане обов'язковою умовою для працевлаштування та вступу на навчання, а також під час перебування за кордоном.
06.01.23 — 1467