Контракти.ua

194  —  13.04
Трамп погодився на виділення допомоги Україні у вигляді кредиту, – The Hill
Трамп погодився на виділення допомоги Україні у вигляді кредиту, – The Hill

Експрезидент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що республіканці погоджуються схвалити додаткову допомогу Україні, якщо вона буде надана у формі кредиту.

Про це Трамп сказав під час виступу разом зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, пише The Hill.

"Ми думаємо про те, щоб зробити це у формі позики, а не просто подарунка", – наголосив він і додав, що Європа повинна також дати гроші.

"Але для мене набагато важливішим є той факт, що Європа має теж активізуватися, і вони повинні також дати гроші. Вони мають зрівнятися. Якщо вони не зрівняють суму, я дуже засмучуся, тому що вони постраждають набагато більше, ніж ми", – сказав експрезидент.

Трамп протягом кількох місяців висловлював скептицизм щодо надання допомоги США Україні у її війні проти Росії, стверджуючи, що підтримка України не є життєво важливим інтересом Америки і що Європа повинна надавати основну частину допомоги. Його погляди мали великий вплив серед його союзників у Конгресі, що ускладнювало проходження допомоги Україні в Палаті представників, яка контролюється Республіканською партією.

Спікер Джонсон місяцями заявляв, що Палата представників розгляне питання допомоги "в належний час", раз у раз відсуваючи терміни розгляду. Але минулих вихідних спікер оголосив, що Палата представників розгляне питання допомоги Україні "одразу після двотижневих великодніх канікул".

Статьи по теме
Міністр фінансів США: є низка варіантів конфіскації заморожених активів Росії
Міністр фінансів США: є низка варіантів конфіскації заморожених активів Росії

Прямий арешт російських активів, які знаходяться у країнах Заходу, є виправданим, але це лише один з можливих варіантів, оскільки заморожені кошти також можуть служити заставою для запозичень на ринку, щоб допомогти Україні.
27.04 — 190

Пентагон анонсував
Пентагон анонсував "Рамштайн" цього тижня в режимі відеоконференції

Зустріч представників оборонних відомств Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 28 квітня у режимі відеоконференції.
23.04 — 173

США розглядають можливість направлення в Україну додаткових військових радників, — Politico
США розглядають можливість направлення в Україну додаткових військових радників, — Politico

США розглядають можливість відправки додаткових військових радників до посольства в Києві.
21.04 — 194