Контракти.ua

164  —  05.04
Пентагон про "дружбу" РФ та Китаю: це суверенні країни, але ми продовжуємо стежити
Пентагон про

Китай та Росія - це суверенні держави, тому самостійно ухвалюють рішення, з ким співпрацювати. Але США стежать за ситуацією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Пентагону Патріка Райдера під час брифінгу.

"Кожна з націй, які ви виділили, є суверенною нацією. І вони будуть приймати рішення про те, з ким їм співпрацювати, а з ким ні", - сказав він.

Райдер наголосив, що проблеми виникають тоді, коли співпрацю сторін перестає у зловмисну діяльність. Тому США продовжують стежити за "дружбою" між Москвою та Пекіном.

"Там, де це стає проблемою, ми починаємо бачити зловмисну діяльність у плані надання Росії, наприклад, можливостей, які вона потім своєю чергою використовує для нападу на Україну. Тож знову ж таки, ми продовжуватимемо уважно стежити за цим", - заявив речник Пентагону.

Варто зазначити, що Китай намагається триматися нібито нейтралітету у війні Росії проти України. Проте Пекін не засудив Москву, продовжує економічну співпрацю з нею.

Раніше Китай оприлюднив свій "мирний план" для України, але його розкритикували.

Президент Володимир Зеленський також заявляв, що Китай відіграє велику роль у світі, тому Україна хоче, щоб ця країна була залучена до формули миру. Пекін поки не погодився, але китайська влада не критикує українську формулу.

Статьи по теме
Міністр фінансів США: є низка варіантів конфіскації заморожених активів Росії
Міністр фінансів США: є низка варіантів конфіскації заморожених активів Росії

Прямий арешт російських активів, які знаходяться у країнах Заходу, є виправданим, але це лише один з можливих варіантів, оскільки заморожені кошти також можуть служити заставою для запозичень на ринку, щоб допомогти Україні.
27.04 — 199

Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters
Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії.
25.04 — 190

Пентагон анонсував
Пентагон анонсував "Рамштайн" цього тижня в режимі відеоконференції

Зустріч представників оборонних відомств Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 28 квітня у режимі відеоконференції.
23.04 — 177