Контракти.ua

491  —  04.04
Російська нафта "Сокіл" повертається в Індію, попри санкції, - Bloomberg
Російська нафта

Кілька супертанкерів з російською нафтою "Сокіл" рухаються в бік Індії, хоча раніше ця країна відмовилася від купівлі сировини через погрози санкцій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Видання зазначає, що супертанкер Nireta стоїть на якорі недалеко від Вісакхапатнама на східному узбережжі Індії, а два інші танкери - "Східний проспект" і Erecter - перебувають недалеко від Джамнагара на заході. Вони обидва вказують на Сікку як пункт призначення. Clyde Noble, ще одне судно, наповнене "Соколом", наразі також перебуває на шляху до Сікки.

Bloomberg пише, що в період до середини січня 10 партій сирої нафти "Сокіл", які мали прибути до Індії, не були розвантажені, і принаймні п'ять суден попрямували назад через Малаккську протоку.

Усі вантажі "Сокола", завантажені в березні, і більшу частину вантажів, відправлених у лютому, доправили до Китаю, але деякі з цих більш ранніх партій тепер повертаються до Індії.

Змінилося те, що "Сокіл" тепер постачають трейдери, а не виробник, і вантажі пропонуються з привабливими знижками, що призводить до відновлення деяких поставок до Індії.

Відмова Індії від російської нафти

Раніше Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США включило "Совкомфлот" до списку та ідентифікувало 14 танкерів із сирою нафтою, в яких у контрольованої державою компанії є частка.

Також Індія після початку російського вторгнення в Україну різко збільшила торгівлю з Росією, зокрема, купуючи її нафту, яка приносить прибутки для військової машини Кремля.

Проте нещодавно Bloomberg писало, що всі індійські нафтопереробні заводи тепер відмовляються приймати російську нафту, що перевозиться танкерами компанії "Совкомфлот" через санкції США.

Статьи по теме
Американські пенсійні фонди допомагають газовому проекту Путіна, - Bloomberg
Американські пенсійні фонди допомагають газовому проекту Путіна, - Bloomberg

Росії необхідно нарощувати експорт зрідженого природного газу, щоб поповнити кремлівську скарбницю та фінансувати війну проти України. Західні пенсійні фонди можуть ненавмисно простягнути руку допомоги.
21.07 — 522

Coca-Cola та Pepsi продовжують працювати на території Росії всупереч заявам, - Bloomberg
Coca-Cola та Pepsi продовжують працювати на території Росії всупереч заявам, - Bloomberg

Після початку війни з Україною понад тисячу транснаціональних корпорацій заявили, що скорочують свою діяльність на території Росії. Однак багато з них залишаються у різних формах, і серед них Coca-Cola та Pepsi.
19.06 — 228

Норвезька компанія замінила
Норвезька компанія замінила "Газпром" у поставках газу в Європу, - Bloomberg

Норвезька компанія за два роки війни в Україні змогла практично повністю замінити "Газпром" у сфері поставок газу в Європу.
14.05 — 291