Контракти.ua

215  —  02.04
Середня зарплата чиновників перевищила 40 тисяч гривень
Середня зарплата чиновників перевищила 40 тисяч гривень

Міністерство фінансів оновило дані щодо оплати праці та чисельності працівників державних органів, місцевих держадміністрацій і органів судової влади на основі отриманих даних від державних органів.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

За даними аналітичного інструменту ("дашборду"), у лютому, порівняно із січнем 2024 року, середня зарплата серед державних органів центрального рівня, які подали дані, збільшилася до 43 тис. гривень із 38 тис. гривень, а середній посадовий оклад для цих органів збільшився з 22 до 25 тис. гривень.

Як зазначив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев, порівняно з січнем у лютому майже всі органи перейшли на нову, грейдову систему оплати праці, тому простежується ріст середнього рівня оплати праці.

За даними Мінфіну, змінилися середні зарплати для працівників деяких рівнів посад. Так, наприклад, спеціалісти фахового рівня, які працюють у державних органах центрального рівня та перейшли на нову систему оплати праці, у середньому отримували на 4,2 тис. гривень більше ніж у січні цього року.

Лідирує за рівнем зарплат Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). У середньому її працівники отримують зарплату у 86 тисяч гривень.

На другому місці Міністерство у справах ветеранів - 69,9 тисяч гривень.

Далі йдуть:

  • Антимонопольний комітет - 65,9 тисяч гривень,
  • Міністерство аграрної політики та продовольства - 60,2 тисяч гривень,
  • Секретаріат Кабінету міністрів - 59,2 тисяч гривень.
Статьи по теме
Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році
Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році

Україні цього року вистачить коштів в бюджеті на соціальні виплати, зокрема пенсії та субсидії, завдяки новій допомозі від США.
28.04 — 186

Нацбанк спрогнозував зростання інфляції до 2026 року
Нацбанк спрогнозував зростання інфляції до 2026 року

Національний банк України оприлюднив прогноз індексу споживчих цін до 2026 року, публікуючи макроекономічне прогнозування разом із обґрунтуванням нової облікової ставки.
26.04 — 177

Зростання ВВП України в березні прискорилося до 4,6%
Зростання ВВП України в березні прискорилося до 4,6%

Міністерство економіки України оцінило зростання внутрішнього валового продукту у березні на рівні 4,6% +/- 1%.
26.04 — 194