Контракти.ua

421  —  30.03
Гучні погрози Байдена Путіну: про що диктатора попередив американський лідер
Гучні погрози Байдена Путіну: про що диктатора попередив американський лідер

США штрафуватимуть РФ за “спроби” брати американців у заручники.

Сполучені Штати Америки накладатимуть штрафи на Росію за її спроби використовувати американців як розмінну монету. Пише ТСН. 

Про це заявив президент США Джо Байден, повідомляє Reuters.

Цю заяву президент США зробив у річницю арешту журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича, якого російська ФСБ звинуватила нібито в шпигунстві.

“Як я вже сказав батькам Евана, я теж ніколи не залишу надію. Ми продовжимо працювати щодня, щоб домогтися його звільнення”, — заявив Байден.

У Білому домі назвали затримання журналіста абсолютно несправедливим і незаконним.

“Ми продовжимо засуджувати і накладати штрафи за жахливі спроби Росії використовувати американців як розмінну монету”, — додав Байден.

Лідер більшості в Сенаті від Демократичної партії Чак Шумер і спікер Палати представників від Республіканської партії Майк Джонсон також виступили зі спільною заявою, назвавши арешт журналіста необґрунтованим і несправедливим.

Кого ще згадав Байден

Держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що арешт Гершковича зробив російське середовище ЗМІ більш репресивним.

У своїх заявах у п'ятницю Байден і Блінкен також засудили затримання колишнього морського піхотинця Пола Вілана, заарештованого в Москві у 2018 році та засудженого до 16 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у шпигунстві у 2020 році.

“Евану, Полу Вілану і всім американцям, які опинилися в заручниках або незаконно затримані за кордоном: ми з вами. І ми ніколи не перестанемо працювати над тим, щоб повернути вас додому”, — сказав Байден.

Нагадаємо, рік тому у Єкатеринбурзі співробітники російської Федеральної служби безпеки затримали журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича. Представника медіа звинувачують у “шпигунстві”.