Контракти.ua

211  —  29.03
Кулеба закликав Індію переосмислити "радянську спадщину" зв'язків з Росією
Кулеба закликав Індію переосмислити

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Індію закликав Нью-Делі підтримувати Київ, заявивши, що тісні зв’язки південноазіатської країни з Росією базуються на радянській спадщині, яка зникає.

Про це пише Reuters з посиланням Financial Times.

Кулеба зазначив, що Індія може багато виграти від розширення торгових і технологічних зв’язків з Україною.

“Ми зацікавлені в імпорті частини важкої техніки, яку виробляє Індія”, − сказав він. Київ також прагне відновити торгівлю з Індією, зокрема сільськогосподарською продукцією, такою як соняшникова олія.

Кулеба запропонував індійським компаніям участь у післявоєнній відбудові. “Співпраця між Індією та Росією багато в чому базується на радянській спадщині. Але це не та спадщина, яка буде зберігатися століттями; це спадщина, яка випаровується”, − сказав міністр.

В окремому інтерв’ю Times of India Кулеба зазначив, що Україна не була проти співпраці між Індією та Росією. Він підкреслив, що взаємодія між Нью-Делі та Києвом зросла з початку війни.“Наше завдання − передати просте повідомлення Нью-Делі. Коли ви вирішуєте співпрацювати з Росією, пам’ятайте, що червоною лінією для України є фінансування російської військової машини”, − підкреслив очільник українського МЗС.

Статьи по теме
МЗС доручило всім консульствам України припинити надання послуг чоловікам призовного віку
МЗС доручило всім консульствам України припинити надання послуг чоловікам призовного віку

Міністерство закордонних справ наказало керівникам усіх дипломатичних установ України тимчасово призупинити усі консульські дії щодо громадян України призовного віку.
23.04 — 146

Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба
Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба дав інтерв'ю виданню The Washington Post, у якому пояснив причину переходу до більш жортскої риторики щодо постачання Україні систем протиповітряної оборони.
11.04 — 186

Звільнили 50% території. Кулеба відповів на
Звільнили 50% території. Кулеба відповів на "марну" передачу боєприпасів Україні

У МЗС України зробили нову заяву щодо передачі снарядів Україні, відповівши тим, хто вважає постачання боєприпасів ЗСУ "марними".
21.03 — 203