Контракти.ua

211  —  29.03
Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”
Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”

Російським спецслужбам було відомо, звідки прийдуть бойові групи та через які дві країни вони переміщувались на територію держави-агресора.

 

У Кремлі було відомо про підготовку терористичної операції на території Росії щонайменше від 15 лютого. Пише ТСН. 

Про це заявив начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов під час розмови на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій.

Коли стало відомо про атаку

“Як мінімум, 15 лютого 2024 року РФ знала про підготовку. Я вам більше скажу, ця інформація пройшла через розвідуправління угруповання в Сирії. От звідти вона пішла на Москву. І нехай не розповідають казки, що це дивним чином все матеріалізувалось нізвідки”, ― сказав  він.

За словами шефа української військової розвідки, у Кремлі знали, звідки прийдуть бойові групи, через які дві країни вони переміщувались на територію держави-агресора.

Чому в РФ не запобігли теракту

“Для чого вони допустили, щоб це сталося ― є кілька варіантів. Перше ― це, як у них прийнято, боротьба “веж” [Кремля], аби зараз зняти кількох високопосадовців. Інший варіант ― вони насправді недооцінили масштабів того, що станеться. Думали, що це буде більш локально, і хотіли звинуватити в усьому Україну”, ― зазначив начальник ГУР МО України.

Він зауважив, що у Кремлі уже тричі змінювали версії того, що сталось у підмосковному “Крокус Сіті”, намагаючись хоч якось приплести до теракту так званий “український слід”.

"З’явились пояснення Патрушева і Бортнікова, який там звинуватив мене особисто і що це все взагалі зробила Україна. Це є нісенітницею. До речі, якщо ми торкнулись цього болючого питання, хоч це й ворог, але я не схвалюю в принципі терористичні акти проти цивільних людей", ― заявив Кирило Буданов.

Хто винен у нападі на "Крокус Сіті"

Шеф української розвідки додав, що Росія сама посіяла хаос і самовпевнено вважала, ніби зможе його контролювати.

"Є такий сталий вираз, навіть істина. Вона в середовищі спеціальних служб завжди функціонує: усі намагаються створити контрольований хаос. Абсолютно всі більш-менш серйозні організації пробували в різний час це робити. І аксіома в тому, що жодна з них не змогла його зробити контрольованим. Те саме сталось і тут", ― підсумував начальник ГУР МО України.

Нагадаємо, відповідальність за терористичну атаку в Москві, в якій, за останніми даними, загинули 139 людей і 182 зазнали поранень, взяла "Ісламська держава". Теракт пояснюють війною з "країнами, які борються з ісламом". Фотографію чотирьох чоловіків, обличчя яких заховані за масками, опублікувало агентство Amaq, афілійоване до “Ісламської держави”. Після затримання усіх звинувачених у тероризмі доправили до зали суду з очевидними слідами побоїв та каліцтвами.

Статьи по теме
Буданов пояснив, чому
Буданов пояснив, чому "справжній" Путін не з'являється у публічному просторі

За словами керівника управління розвідки Міноборони, російський диктатор не з'являється у публічному просторі від минулого, 2022 року.
27.08.23 — 590

Буданов пояснив, кого мав на увазі під фразою
Буданов пояснив, кого мав на увазі під фразою "вбивати росіян у будь-якій точці світу"

Керівник ГУР МО Кирило Буданов пояснив, кого саме мав на увазі, коли говорив про вбивство росіян "у будь-якій точці світу". Він наголосив, що мова йде саме про воєнних злочинців.
18.05.23 — 610

"Ні, не справжній": Буданов пояснив, що видало двійника Путіна в Маріуполі та на параді у Москві

Скільки в очільника Кремля двійників і як їх розрізняти?
18.05.23 — 620