Контракти.ua

329  —  27.03
Трампу заборонили робити коментарі на адресу учасників процесу в одній зі справ
Трампу заборонили робити коментарі на адресу учасників процесу в одній зі справ

Суд у Нью-Йорку у вівторок заборонив екс-президенту Дональду Трампу публічно озвучувати коментарі щодо свідків, прокурорів, співробітників суду та присяжних у майбутньому кримінальному процесі щодо підкупу порнозірки Стормі Деніель за мовчання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP. 

Суддя Хуан Мерчан ухвалив постанову з такою вимогою наступного дня після того, як у понеділок, 25 березня, призначив початок судового процесу на 15 квітня, відхиливши вимогу захисту відкласти його до літа.

"З огляду на те, що ми наближаємося до судового розгляду, безсумнівно, очікуваний ризик заподіяння шкоди нині має першорядне значення", - зазначив суддя.

Постанова про "мовчання" забороняє Трампу робити самому або через інших осіб публічні заяви щодо потенційних свідків і присяжних засідателів у процесі стосовно підкупу порнозірки. Документ також забороняє будь-які висловлювання, спрямовані на переслідування персоналу суду, команди обвинувачення чи їхніх сімей.

Через порушення постанови Трампа може бути звинувачено в неповазі до суду, оштрафовано або навіть ув’язнено.

Натомість ключовий свідок у справі, колишній адвокат Трампа Майкл Коен сумнівається, що екс-президент буде виконувати наказ.

"Наскільки знаю Дональда, він спробує порушити заборону, найнявши людей зі свого оточення, які виконуватимуть його накази, незалежно від наслідків", - сказав він.

Кримінальні справи проти Трампа

Проти Дональда Трампа висунули 91 кримінальне звинувачення за кількома справами. Зокрема, це справи щодо виплати 130 тис доларів порноакторці Стормі Деніель, спробі скасувати результати президентських виборів 2020 року, неправомірному розпорядженні секретною інформацією після того, як він залишив президентську посаду, а також інші звинувачення.

Окремої уваги стоїть справа про цивільне шахрайство політика. Трампа звинувачують у шахрайстві, яке він скоював, завищуючи вартість нерухомості, зокрема свого маєтку Мар-а-Лаґо у Флориді, пентхаусу в манхеттенському хмарочосі "Трамп-тауер", а також різних офісних будівель і полів для гольфу.

24 лютого суддя Артур Енгорон офіційно зобов'язав політика виплатити 454,2 млн доларів після того, як його визнали винним у маніпулюванні власним капіталом. Крайній термін для винесення рішення був встановлений на 25 березня.

Політик подав апеляцію на це рішення і домігся відтермінування сплати цієї суми і заборони владі штату Нью-Йорк арештувати його активи.