Контракти.ua

244  —  28.03
Росія не може виготовляти заплановану кількість дронів через санкції, - ЦНС
Росія не може виготовляти заплановану кількість дронів через санкції, - ЦНС

Російські оборонні заводи не можуть виробляти заплановану кількість безпілотників через санкції Європейського союзу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

Як повідомляє ЦНС, російське підприємство "Іжмаш - безпілотні системи" не виконало держзамовлення щодо виробництва комплексу "Гранат-4" через відсутність європейських комплектуючих.

Міноборони РФ уклало договір з заводом щодо виробництва нових комплексів влітку 2023 року, але вже у жовтні завод, на основі незалежного висновку торгово-промислової палати Удмуртії, повідомив що не може виконати замовлення через санкції та відсутність комплектуючих з ЄС.

Відповідний документ у розпорядження Центру національного спротиву передали працівники заводу.

Санкції ЄС проти Росії

З початку повномасштабного вторгнення Європейський Союз регулярно запроваджує санкції проти Росії за агресивну війну проти України. Обмеження запроваджуються проти російських чиновників, олігархів, секторів економіки, компаній та оборонних підприємств агресора.

23 лютого 2024 року ЄС ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії. Європейська Рада постановила запровадити обмежувальні заходи щодо ще 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

Також Європейський союз 11 грудня 2023 року запровадив санкції щодо низки фізичних та юридичних осіб, що причетні до розробки та виробництва Іраном безпілотних літальних апаратів, які Росія використовує проти України.

Президент України Володимир Зеленський також закликав посилити санкції проти Росії. За його словами, аеробалістичні ракети "Кинджал", якими Росія обстрілює Україну, вміщують десятки іноземних деталей.

Статьи по теме
Мобілізовані башкири уникають участі в бойових діях проти України, - ЦНС
Мобілізовані башкири уникають участі в бойових діях проти України, - ЦНС

Мобілізовані башкири намагаються уникати прямої участі в бойових діях армії РФ на теренах Україні. Таким чином бійців намагаються зберегти для продовження визвольного руху в Башкортостані.
21.02 — 607

У Росії зростає число конфліктів між військовими, - ЦНС
У Росії зростає число конфліктів між військовими, - ЦНС

Серед особового складу російських військових зростає невдоволення командирами. Суди масово оголошують вироки за розстріл командирами своїх підлеглих.
13.02 — 590