Контракти.ua

410  —  27.03
США пропонують передати Україні південнокорейські снаряди – ЗМІ
США пропонують передати Україні південнокорейські снаряди – ЗМІ

Передавання 105-міліметрових снарядів не зашкодить бойовій готовності південнокорейської армії.

В умовах критичної нестачі в Україні артснарядів США могли б звернутися по них до Південної Кореї. Йдеться про передавання боєприпасів калібру 105 мм, від яких Сеул поступово відмовляється. Пише ТСН. 

Про це заявили фахівці вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень, пише Yonhap.

Зазначається, що Південна Корея, яка переводить свою артилерію зі 105-міліметрів на потужніші платформи калібру 155 міліметрів, не зможе передавати 155-міліметрові снаряди через загрози з боку КНДР, які зростають.

"Південна Корея може мати близько 3,4 мільйона 105-міліметрових артснарядів, сумісних з усіма 105-міліметровими гаубицями, якими володіє Україна (британські L119 та американські М101)", – йдеться в повідомленні.

Також, за словами експертів, передавання 105-міліметрових снарядів не зашкодить бойовій готовності південнокорейської армії, зокрема, через те, що наразі на озброєнні країни артилерія цього калібру становить менше ніж 30%.

Раніше Південна Корея надала США боєприпаси за умови, що останні будуть їхнім "кінцевим користувачем".

Також ми повідомляли, що Ісландія виступила з підтримкою ідеї Чехії щодо закупівлі боєприпасів для нашої країни. Держава інвестуватиме в придбання снарядів для артилерії.