Контракти.ua

224  —  27.03
Українськи сили оборони уразили корабель "Іван Хурс". У ВМС підтвердили пошкодження
Українськи сили оборони уразили корабель

У Військово-морських силах ЗСУ підтвердили ураження російського військового десантного корабля "Іван Хурс". Наразі він перебуває у небоєздатному стані.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву речника Військово-морських сил України Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону.

"Що стосується "Івана Хурса", то ми можемо підтвердити ураження розвідувального обладнання в штурмовій частині корабля. Тобто фактично зараз він не боєготовий, виконувати завдання за призначенням не може", - зазначив Плетенчук.

Також речник ВМС підтвердив ураження двох великих десантних кораблів "Азов" і "Ямал".

"Ямал" вже закінчив докування, закінчив ремонт, "Азов" ще перебував у ремонті", - повідомив він.

Як зазначив Плетенчук, фактично це був найкращий момент, щоб завдати по даним суднам вогневе ураження.

"Це повертаючись до постійних питань, де окупанти постійно ремонтують свої кораблі і чи є це небезпечним. Це є небезпечним як показує практика", - додав він.

Удар по кораблю "Іван Хурс"

Нагадаємо, що вчора повідомлялось про ймовірне ураження корабля РФ "Іван Хурс" під час удару по Криму 23 березня. Таким чином він став третім у списку після пошкодження ВДК "Ямал" та "Азов".

Удари по "Ямалу" та "Азову"

23 березня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи, зокрема, у Севастополі. OSINT-аналітики зазначали, що у Севастополі міг бути уражений великий вузол зв'язку Чорноморського флоту Росії.

У російських Telegram-каналах 24 березня з'явилася інформація, що в Севастополі був вражений "добре замаскований командний пункт, в якому під час удару перебувало понад два десятки офіцерів".

Пізніше цього ж дня в Генштабі ЗСУ розповіли, що Сили оборони України завдали ударів по об'єктах російських окупантів у Севастополі. Було знищено два десантні кораблі РФ - "Ямал" і "Азов" і центр зв'язку.

25 березня у ГУР розповіли, що пошкодження російського БДК "Ямал" є критичними. У свою чергу, спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що через удар по "Ямалу" та "Азову" суттєво постраждали російські логістика та управління військами. Пізніше стало відомо, що під час цього удару міг бути пошкоджений ще один російський корабель - "Іван Хурс".