Контракти.ua

207  —  25.03
В ГУР розповіли подробиці ураження російського корабля "Ямал"
В ГУР розповіли подробиці ураження російського корабля

У тимчасово окупованому Севастополі 23 березня був атакований великий десантний корабель Росії "Ямал". Ушкодження судна критичні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ГУР.

Так, 23 березня у тимчасово окупованому Криму відбулось успішне вогневе ураження об’єктів Чорноморського флоту Росії у тимчасово окупованому Криму.
"Зокрема, був атакований 13-й судноремонтний завод чф рф у Севастополі, де, серед іншого, був пришвартований великий десантний корабель ворога "Ямал", - йдеться у повідомленні.
За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК "Ямал" носить критичний характер - пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт.

"Окупанти безперервно відкачують воду із ураженого корабля, який брав участь в анексії Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті", - зазначили у розвідці.

Статьи по теме
ГУР про нічну атаку РФ: удари завдаються саме по цивільних об’єктах
ГУР про нічну атаку РФ: удари завдаються саме по цивільних об’єктах

У Головному управлінні розвідки МО України вважають, що ціллю російських атак в Україні є саме цивільна інфраструктура. Ворог робить це для того, щоб посилити гуманітарні проблеми в країні.
11.04 — 164

РФ встановлює баржі у Чорному морі, щоб зберегти залишки флоту, — розвідка
РФ встановлює баржі у Чорному морі, щоб зберегти залишки флоту, — розвідка

Росія намагається зберегти залишки свого флоту у Чорному морі і встановлює баржі біля входу в Новоросійський морський порт. Наразі у Чорному морі встановлені чотири таких баржі.
31.03 — 190

Буданов: Росія накопичила
Буданов: Росія накопичила "Калібри" для ударів по Україні

Російський флот накопичував крилаті ракети "Калібр" для нових ударів по Україні. Ймовірно, ворог невдовзі здійснить атаку "Калібрами" по території України.
31.03 — 194