Контракти.ua

224  —  22.03
Виробник Leopard та Caesar створить підприємство в Україні
Виробник Leopard та Caesar створить підприємство в Україні

Німеччина і Франція на рівні міністрів оборони 22 березня досягли угоди, що дозволяє виробнику танків KNDS створити місцеву філію в Україні.

Про це повідомило агентство Reuters.

Підприємство вироблятиме запасні частини для західної військової техніки, а також готуватиме персонал для її обслуговування.

Німецько-французька KNDS виробляє такі відомі види озброєнь, як танки Leopard, самохідні гаубиці Caesar, системи ППО Gepard, які європейські країни надали Україні, а також танки Leclerc, бойові машини піхоти, артилерійські системи та інші компоненти для техніки, яка тепер стоїть на озброєнні ЗСУ.

"Ми, Франція та Німеччина, хочемо допомогти Україні стати більш самодостатньою у виробництві боєприпасів", – цитує міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса Bloomberg.

Його французький колега Себастьян Лекорню додав: "Виробництво боєприпасів має бути ближчим до передової, це дуже важливо для забезпечення постачання".

За словами неназваного французького чиновника, український підрозділ KNDS згодом може виготовляти системи озброєння з нуля.

Статьи по теме
У Байдена розповіли, як Україна використовуватиме ракети ATACMS
У Байдена розповіли, як Україна використовуватиме ракети ATACMS

Київ завжди виконував обіцянки не застосовувати американське озброєння поза межами України.
вчера, 17:27 — 177

Росія погрожує
Росія погрожує "новою зброєю": чим хизується Шойгу і чи долетять ракети до Києва

Ворог намагається показати, що у нього є якась особлива зброя.
вчера, 16:53 — 181

Іспанія не надасть Україні системи Patriot, але передасть ракети для них
Іспанія не надасть Україні системи Patriot, але передасть ракети для них

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і Європейського Союзу, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву.
вчера, 15:00 — 173