Контракти.ua

295  —  23.03
У Путіна вперше офіційно визнали "СВО" в Україні війною
У Путіна вперше офіційно визнали

У Кремлі наголошують — росіяни мають розуміти це.

Нині агресорка Російська Федерація перебуває у стані війни. Сталося це нібито через те, бо Захід почав підтримувати Україну. Пише ТСН. 

Про це заявив прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков.

"Ми перебуваємо в стані війни. Так, це починалося як "спеціальна військова операція", але щойно там утворилася ця компашка, коли колективний Захід став учасником цього на боці України, для нас це вже стало війною. Я в цьому переконаний", — заявив він.

За словами Пєскова, нібито громадянам РФ варто це розуміти, "для своєї внутрішньої мобілізації".

Прихвостень Путіна також цинічно заявив про "частину території Росії де-факто окупованої" Києвом. Мовляв, РФ має "звільнити нові регіони та убезпечити людей там".

"Росія не може допустити існування на своїх кордонах держави, у якої задокументовано намір використовувати будь-які методи, щоб відібрати в неї Крим, не кажучи вже про території нових регіонів", — висловився Пєсков.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Путін знову пригрозив створенням в Україні "санітарної зони" через "прильоти" по території Росії. За його словами, вона буде на відстані, з якої ніхто не зможе дістати до території Росії. Мовляв, зараз Москва змушена "захищати інтереси наших громадян".