Контракти.ua

272  —  20.03
Росіяни місяць не виводили в Чорне море ракетоносії: деталі
Росіяни місяць не виводили в Чорне море ракетоносії: деталі

РФ здійснює поодинокі, точкові ракетні удари.

Російська окупаційна армія рівно місяць не виводила на бойове чергування в Чорному морі ракетоносії. Крім того, два тижні інші судна не проводили патрулювання в морській акваторії. Пише ТСН. 

Про це заявила в ефірі телемарафону керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Час від часу з'являються патрульні катери, які поправляють бонові загородження. Це вказує на те, що вони, очевидно, напрацьовують майбутній план. Те, що вони постійно там не будуть залишатися – це зрозуміло, якісь дії будуть застосовувати", – розповіла вона.

За її словами, окупанти здійснюють поодинокі, точкові ракетні удари, щоб розвідати позиції Сил оборони на півдні, зокрема й роботу систем ППО.

"Вчора по Запорізькій області спрямували ракету з літака тактичної авіації. Це знову було випробовування систем захисту, систем ППО зокрема. В Херсоні ворог продовжував обстріли. Минула ніч була порівняно спокійнішою, якщо порівнювати з іншими, коли ми чули багато вибухів. Але цієї ночі ворог зосередився на іншому – він збирав інформацію з акваторії Чорного моря, запускаючи розвідувальні БпЛА", – наголосила Гуменюк.

Нагадаємо, раніше Гуменюк розповіл, що армія агресорки Росії не відмовилася від масованих ракетних ударів по Україні. Пауза ж, ймовірно, була пов’язана з "виборами" президента РФ.