Контракти.ua

314  —  18.03
Основний союзник. Допомога КНДР критично важлива для Росії, - Буданов
Основний союзник. Допомога КНДР критично важлива для Росії, - Буданов

Північна Корея нині основний військовий союзник Російської Федерації. Саме КНДР постачає росіянам величезні обсяги озброєнь.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Зараз основний військовий союзник РФ - це КНДР, яка постачає величезні обсяги озброєнь. Це для них критично важливо. Воювати без цього їм буде критично важко", - сказав Буданов.

За його словами, допомога від Білорусі та Ірану, - це обмежені обсяги. Це робиться свідомо цими країнами.

"Так, вони допомагають, але поки що з розуму не зійшли. Це коло (союзників РФ - ред.) не реально розширити. Вони намагалися працювати з Африкою, з Латинською Америкою. Але що вони там можуть взяти? Ті обсяги озброєнь, боєприпасів чи людського ресурсу - він є у дуже обмеженого кола країн. Ну от почали вони відновлювати різко співпрацю з Кубою, ну забрали трошки запчастин до авіації, набрали населення на контракт. І що з того? Це не серйозно. А Північна Корея - це серйозна проблема", - наголосив глава ГУР.

КНДР постачає Росії ракети

Нагадаємо, у грудні 2023 року у Білому домі заявили, що Росія купила у Північної Кореї балістичні ракети. На початку січня з'явилася інформація, що окупанти вдарили по Харкову північнокорейськими ракетами.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна розповів, що Північна Корея активно поставляла до РФ боєприпаси впродовж усієї осені. За оцінками розвідки, армія РФ могла отримати близько мільйона снарядів з КНДР.

Генпрокурор України Андрій Костін заявив, що росіяни застосували вже щонайменше 24 балістичні ракети північнокорейського виробництва для обстрілів України.

Статьи по теме
Російське командування та найманці об'єдналися проти Шойгу, - Буданов
Російське командування та найманці об'єдналися проти Шойгу, - Буданов

Командувач російськими військами в Україні генерал Сергій Суровікін приєднався до голови ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина в суперництві з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу.
26.12.22 — 801