Контракти.ua

356  —  15.03
Литва підтримала відправлення військ до України: "Досить малювати собі червоні лінії"
Литва підтримала відправлення військ до України:

Лідер Литви Ґітанас Науседа закликав Захід припинити "малювати червоні лінії".

Президент Литви Ґітанас Науседа заявив, що підтримує введення військ деяких європейських країн на територію України. Пише ТСН. 

Про це повідомляє LRT.

"Я вітав ідею направлення місій на українську територію, і вважаю, що ми повинні її обговорювати. Звичайно, найкраще було б, якби всі ми одностайно погодилися з необхідністю цього і дуже добре оцінили розвідувальну та іншу інформацію, яку ми маємо", – сказав литовський лідер.

За його словами, страх перед можливою реакцією Кремля не може бути визначальним фактором під час ухвалення спільного європейського рішення.

"Якщо ми почнемо говорити, що "ні, Володимиру Путіну не сподобається те чи інше", ми ніколи не ухвалимо рішення. І саме тому я вчора сказав і президенту, і засобам масової інформації, що ми повинні припинити малювати для себе червоні лінії", – сказав Науседа.

Він також додав, що малюючи ці червоні лінії, Захід лише допомагає Путіну, "який починає думати, що ми передбачувані й що він може контролювати та маніпулювати нами".

Нагадаємо, 26 лютого під час зустрічі в Парижі після завершення конференції з підтримки України президент Франції Емманюель Макрон не виключив, що в майбутньому введення західних військ до України – цілком реальний сценарій.

Згодом Еммануель Макрон приголомшив новою заявою про підтримку України. Зокрема, він пояснив лідерам партій, що підтримка України з боку Франції "не має кордонів".

Після цього він на зустрічі з парламентськими партіями висловив думку, що відправлення військових до України ймовірне у разі можливого прориву окупантів на Київ чи Одесу.