Контракти.ua

264  —  14.03
Війська НАТО в Україні розлютили Путіна: чи підуть воювати іноземні військові разом із ЗСУ
Війська НАТО в Україні розлютили Путіна: чи підуть воювати іноземні військові разом із ЗСУ

За словами експерта, не виключено, що представники НАТО в Україні проводитимуть тренувальні місії.

Після заяви очільника МЗС Польщі Радослава Сікорського про те, що в Україні вже є війська НАТО, в Росії, схоже, знову "підгоріло". Пише ТСН. 

Президент країни-агресорки Путін вчергове зробив заяву щодо "готовності застосувати ядерну зброю", зауваживши, що ядерні ракети напоготові.

Про загрози та перспективи ситуації, яка склалася, детальніше в коментарі для ТСН.ua роз’яснив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов.

"Як завжди, диявол криється в деталях. Йдеться про тренувальні місії", – каже Селезньов, аналізуючи заяву польського дипломата про війська НАТО в Україні.

Експерт додає: "Наприклад, тренувальна місія "Orbital", яка готує військовослужбовців для військової служби правопорядку. Ще низка тренувальних місій, пов’язаних з виконанням функціональних обов’язків з розмінування. Є тренувальні місії іншого формату: місії, які готують медиків, фахівців з інженерної підготовки. Таке має місце".

За словами Селезньова, те, що безпосередньо регулярні війська НАТО не задіяні в бойових діях – це очевидно.

"Чи є відповідні фахівці, які допомагають налаштовувати та використовувати, наприклад, ракети SCALP і Storm Shadow – цю інформацію я не можу ні підтвердити, ні спростувати. В будь-якому разі чому важлива присутність західних інструкторів – вони, по-перше, мають фідбек, зворотній зв’язок. Вони можуть побачити, наскільки ефективними є алгоритми. Крім того, часто іноземні військовослужбовці не лише навчають наших військових, але й переймають досвід української армії", – каже Селезньов.

Щодо заяв Путіна військовий експерт висловився так: "Путін, як завжди, маніпулює, намагаючись відбілити себе та свою діяльність, а з західних країн зробити цапів-відбувайлів. Але мені здається, що весь світ отримав "щеплення" від риторики Путіна та його поплічників. Не варто довіряти Путіну, бо він бреше щоразу".