Контракти.ua

280  —  13.03
Науседа підтримав відправку західних військ в Україну: "припиніть проводити червоні лінії"
Науседа підтримав відправку західних військ в Україну:

Західним країнам потрібно обговорити ідею відправки військ в Україну і припинити проводити "червоні лінії" в питанні допомоги.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, повідомляє РБК-Україна з посиланням на LRT.

"Я привітав ідею направлення місій на територію України і досі вважаю, що нам слід обговорити цю ідею. Звичайно, найкраще було б, якби ми всі одноголосно погодилися з необхідністю цього і дуже добре оцінили ту розвідувальну та іншу інформацію, яку ми маємо в своєму розпорядженні", - заявив Науседа.

За його словами, страх перед можливою реакцією Кремля не може бути визначальним фактором у європейському рішенні.

Також Науседа наголосив, що якщо спиратися на реакцію диктатора Володимира Путіна, то країни Заходу ніколи не ухвалять рішення.

"І саме тому я вчора сказав і президенту Макрону, і засобам масової інформації, що ми повинні перестати проводити для себе червоні лінії", - сказав президент Литви.

Науседа вважає, що проводячи червоні лінії, західні країни лише допомагають Путіну, який починає думати, що вони передбачувані і що він може ними маніпулювати.

Науседа також попередив, що Європа не уникне ширшої війни, пасивно спостерігаючи за кровопролиттям біля свого порога, оскільки ані Україна, ані країни Балтії, ані Польща не задовольнять територіальні амбіції Росії.

У своєму виступі на відкритті Паризького форуму з оборони і стратегії Науседа заявив, що було б "фундаментальною помилкою" вважати, що путінську Росію можна утихомирити шляхом поступки територій.

Статьи по теме
Франція запропонувала посилити контроль над фінансовою допомогою Україні, - Politico
Франція запропонувала посилити контроль над фінансовою допомогою Україні, - Politico

Франція виступила з ініціативою обмежити повноваження Європейської комісії в розподілі коштів для України, запропонувавши посилити контроль з боку національних столиць і Європейського парламенту.
03.10 — 207

ЄС не обмежуватиме Україну у використанні коштів від заморожених активів РФ
ЄС не обмежуватиме Україну у використанні коштів від заморожених активів РФ

Європейський союз не планує обмежувати Україну у використанні коштів від заморожених активів Росії. Йдеться про кредит від ЄС у розмірі 35 млрд євро.
27.09 — 244

Глава Єврокомісії завтра відвідає Україну
Глава Єврокомісії завтра відвідає Україну

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п'ятницю, 20 вересня, вирушить в Україну. Під час візиту вона зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.
19.09 — 190