Контракти.ua

341  —  12.03
Найцікавіші факти про піцу
Найцікавіші факти про піцу

Хрусткий ароматний шматочок запеченого тіста з начинкою… Ну напевно всі зрозуміли про що йде мова? Вірно, це про піцу, яка полонила серця і шлунки майже всіх мешканців земної кулі. А замовити швидку доставку піци в Хмельницькому можна в ресторанах і піцеріях міста. Сьогодні ми з вами поділимося декількома цікавими фактами про піцу. А спочатку давайте трохи згадаємо історію виникнення піци.

Перша піцерія: де вона з’явилася?

Вважається, що перша піцерія з’явилася в Неаполі в 1738 році. Це була забігайлівка під назвою Antica Pizzeria Port’alba. Виглядала вона як невеликий заклад, в якому готували корж з тіста, перемазаний томатним соусом з пряними травами. Одного разу королева Маргарита Савойська, відвідуючи Неаполь, завітала до піцерії, щоб спробувати піцу, про яку було вже багато чуток. Піцайоло був настільки улещений візитом королеви, що приготував для неї піцу за новим рецептом. Його піца була з помідорами, моцарелою та листям базиліку. Ця страва настільки вразила королівську родину не тільки смаком, а і зовнішнім виглядом, що згодом таку піцу постійно випікали в королівських печах. А страва отримала назву Маргарита.

Піцу в основному їли місцеві італійці та емігранти з Італії. Але після Другої Світової війни, війська союзників, які були дислоковані в Італії, вподобали цю страву, і таким чином вона набула шаленої популярності як в Америці, так і по Європі.

Цікаві факти про піцу

1. Хоч назва піци Маринара переводиться як “моряцька”, у складі не було морепродуктів. А назвали її так завдячуючи соусу, який вигадали корабельні кухарі. Він складався з олії, помідорів, часнику, пряних трав. Такий соус не псувався під час довгих подорожей. А вже сучасні рецепти піци Маринара містять оливки, каперси, сир, морепродукти.

2. Після виходу відомого мультфільму “Черепашки ніндзя” в 1988 році, піца стала неабиякою популярною серед малечі, і тому з’явився новий рецепт. Ця страва так і називалася “Кранчабунгас” - піца від черепашок ніндзя.

3. Справжніми піцеманами є не тільки італійці, а й американці. Кожну секунду в США з’їдається 350 шматочків піци.

4. Найбільша у світі кругла піца була виготовлена в 1990 році в ПАР. Вага піци складала 12 тонн, а діаметр - 37,4 метра.

5. Найбільша прямокутна піца була виготовлена у 2005 році в американському штаті Айова. Їх розміри були 39,32 м на 30,05 м.

6. НАСА розробляє 3D принтер, на якому можна буде друкувати піцу для астронавтів.

Якщо ви бажаєте теж поласувати шматочком італійської піци, не зволікайте та замовляйте смачну страву в Pronto.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389