Контракти.ua

341  —  13.03
Організатори "Оскара-2024" пояснили, чому з телеверсії вирізали перемогу фільму "20 днів у Маріуполі"
Організатори

Представники зазначають, що перелік номінацій, які увійдуть до скороченої версії, визначили за декілька тижнів до церемонії.

Компанія Disney Entertainment, яка відповідала за трансляцію "Оскара-2024", відповіла, чому перемогу фільму "20 днів у Маріуполівирізали з міжнародної телеверсії. Пише ТСН. 

Представники зазначають, що через часові обмеження не могли включити всі номінації, тому від деяких довелося відмовлятися. За їхніми словами, ще за декілька тижнів до урочистої церемонії організатори "Оскара-2024" визначилися з переможцями, які потраплять до міжнародної трансляції, а категорія "Найкращий документальний повнометражний фільм", в якій і здобула перемогу стрічка "20 днів у Маріуполі", до цього переліку не потрапила.

Утім, в компанії наголосили, що перемогу українського фільму було включено до зведеного підсумку всіх лауреатів.

"Зведений підсумок усіх пропущених переможців, зокрема "20 днів у Маріуполі", до скороченої версії включено", — відповіли в Disney Entertainment на запит Української служби "Голосу Америки".

Нагадаємо, урочиста церемонія "Оскар-2024" відбулася у ніч проти 11 березня. У номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм" перемогла українська картина "20 днів у Маріуполі". Під час отримання статуетки режисер Мстислав Чернов виголосив потужну промову про війну в Україні та довів присутніх до сліз.