Контракти.ua

240  —  12.03
В EBA назвали найбільші проблеми бізнесу в умовах війни
В EBA назвали найбільші проблеми бізнесу в умовах війни

Зараз задача номер один для бізнесу – втримати людей. Відповідно, великою проблемою є мобілізація і бронювання працівників.

Про це в інтервʼю LIGA.net розповіла Голова Європейської бізнес асоціації (European Business Association, EBA) Анна Дерев’янко.

"Я сподіваюсь, що перед другим читанням розгляду законопроєкту про мобілізацію (проєкт №10449. – Ред.) багато пропозицій бізнесу будуть почуті. Треба розуміти, що зараз люди бояться йти на офіційні контракти. І офіційний бізнес не може нормально розвиватись. Потрібно знайти якусь золоту середину", – розповіла Дерев’янко.

Друга проблема, за її словами, це питання тиску на бізнес.

"Є такий perception (сприйняття), що в країні існує тиск, зокрема від правоохоронних інституцій. З боку бізнесу дії влади сприймаються так, що вона чинить тиск на нього. Якщо влада вважає, що таке сприйняття безпідставне, це означає, що потрібно краще будувати комунікацію", – говорить голова EBA.

Також, як уточнила Дерев’янко, блокади кордонів дуже заважають бізнесу.

"Зараз ми апелюємо до Брюсселя (маються на увазі керівні органи ЄС. – Ред.). Кажемо, що він має втрутитися, розібратись. Я допускаю, що його дійсно потрібно залучати. Але, тим не менше, треба максимально намагатись побудувати доброзичливі партнерські відносини між Польщею і Україною. Для того, щоб довіряти один одному, наскільки це можливо. Це впливає не тільки на бізнес. Кінець-кінцем, це буде впливати і на споживача. Він буде платити вищу ціну", – підсумували в ЕВА.

Статьи по теме
В уряді назвали причини зростання зарплат в Україні
В уряді назвали причини зростання зарплат в Україні

Українські підприємства підвищують рівень оплати праці з метою утримання та залучення нового висококваліфікованого персоналу в умовах нестачі трудових ресурсів у країні.
вчера, 18:00 — 177

Нацбанк спрогнозував зростання інфляції до 2026 року
Нацбанк спрогнозував зростання інфляції до 2026 року

Національний банк України оприлюднив прогноз індексу споживчих цін до 2026 року, публікуючи макроекономічне прогнозування разом із обґрунтуванням нової облікової ставки.
вчера, 17:00 — 159

Зростання ВВП України в березні прискорилося до 4,6%
Зростання ВВП України в березні прискорилося до 4,6%

Міністерство економіки України оцінило зростання внутрішнього валового продукту у березні на рівні 4,6% +/- 1%.
вчера, 14:00 — 173