Контракти.ua

219  —  08.03
У Дії спростили подання декларації до НАЗК
У Дії спростили подання декларації до НАЗК

У порталі "Дія" запустили нову послугу для чиновників, які щорічно подають електронні декларації. Під час декларування посадовцю треба внести інформацію не тільки про себе, а й про членів сімʼї.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в Telegram.

"Раніше родичам потрібно було шукати та збирати документи про нерухомість, машини, інші активи, замовляти довідку про доходи, а тепер - кілька кліків у "Дії", - йдеться в повідомленні.

За нововведеною процедурою, декларант з порталу НАЗК надсилатиме члену сімʼї в "Дію" запит.

Після підтвердження членом сімʼї в застосунку Національне агентство з питань запобігання корупції збере інформацію про його активи й доходи з реєстрів та одразу передасть декларанту у формі, як потрібно вказувати в декларації.

"Це перша, але не остання спільна послуга з НАЗК. Електронне декларування - це про підзвітність і відповідальність посадовців. Взаємодія між реєстрами робить процес декларування прозорим, зручним та автоматичним. Відкриті дані, відкриті декларації - основа антикорупційної роботи влади", - зауважив Федоров.

Статьи по теме
Торік в Україні поменшало платників ПДВ, але побільшало ФОПів
Торік в Україні поменшало платників ПДВ, але побільшало ФОПів

Кількість платників податку на додану вартість в Україні скоротилася на 20,2 тисячі осіб за 2023 рік. Водночас кількість платників податків на спрощеній системі оподаткування зросла на понад 100 тисяч.
02.04 — 194

Податківці з понеділка дзвонитимуть податковим боржникам
Податківці з понеділка дзвонитимуть податковим боржникам

Державна податкова служба з понеділка, 25 березня, розпочинає пілотний проєкт з інформування  платників податків (платників єдиного внеску) про наявність у них податкового боргу та недоїмки через Контакт-центр ДПС. Оскільки контроль за справлянням податків покладено на податкові органи.
24.03 — 219

В EBA назвали найбільші проблеми бізнесу в умовах війни
В EBA назвали найбільші проблеми бізнесу в умовах війни

Зараз задача номер один для бізнесу – втримати людей. Відповідно, великою проблемою є мобілізація і бронювання працівників.
12.03 — 244