Контракти.ua

299  —  04.03
ГУР зламала сервери Міноборони РФ
ГУР зламала сервери Міноборони РФ

В Головному управлінні розвідки МОУ розповіли, що кіберфахівці відомства реалізували чергову атаку на сервери Міноборони Росії. Після цієї операції українська розвідка отримала програмне забезпечення окупантів для захисту інформації та шифрування та масив секретної службової документації.

У повідомленні ГУР на сторінці у Facebook сказано, що мова йде про звіти, розпорядження, доповіді та інші документи. Вони циркулювали між понад 2000 структурних одиниць Міноборони агресора. Завдяки цьому Україна зможе встановити будову системи російського відомства та його ланок.

"Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів МО РФ, а ще заступників, помічників, спеціалістів ― усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою "Бюрократъ", - сказано у повідомленні.

Так ГУРівці отримали службову документацію заступника російського міністра оборони Тімура Іванова, який, за словами розвідки, відіграв важливу роль у здійснені цієї кібероперації.

Статьи по теме
Удар по російській авіабазі
Удар по російській авіабазі "Кущевська": британська розвідка оцінила наслідки

Міноборони Росії заявляло про збиття 66 БпЛА, і це свідчить про масштаб атаки.
вчера, 17:27 — 190

У ГУР назвали кількість дезертирів з російської армії
У ГУР назвали кількість дезертирів з російської армії

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з південного військового округу окупаційної російської армії досягла 18 тисяч осіб.
29.04 — 186

Блінкен заявив про провал плану Путіна в Україні
Блінкен заявив про провал плану Путіна в Україні

Початковий план Володимира Путіна стерти Україну з карти, щоби включити її до складу Росії, провалилися.
29.04 — 186